Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Toimitus
  • Aina ilmainen toimitus!
  • Mitat on sovitettu oikeasti!
0 €
sis. alv:n ja toimituskulut
Ostoskorisi on vielä tyhjä!
Klikkaa tuotteita valikossa nähdäksesi valikoimamme
Tarjoamme:
  • Korkeaa laatus
  • Korkeaa saatavuutta
  • Lyhyen tuotantoajan
  • Tuotteita, jotka valmistetaan sinun mittojesi mukaan
  • Täysin maksuton toimitus

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Retro

Meidän Alu Retro -kaiteemme on kuin takorautakaide, mutta se valmistetaan alumiinista teräksen sijaan, mikä antaa monia etuja. Alu Retro painaa paljon vähemmän ja sitä on helpompi käsitellä – lisäksi se on käytännöllisesti katsoen huoltovapaa.

Moderni muunnelma takorautakaiteesta retrotyyliin

Jos pidät klassisen ja vankan takorautakaiteen tunteesta, tämä on tuote sinulle. Meidän Alu Retro -kaiteemme on kuin takorautakaide, mutta se valmistetaan alumiinista teräksen sijaan, mikä antaa monia etuja. Alu Retro painaa paljon vähemmän ja sitä on helpompi käsitellä – lisäksi se on käytännöllisesti katsoen huoltovapaa.

“Takorautakaide” valintamahdollisuuksilla

“Takorautakaiteellamme” olemme luoneet uudelleen ja parantaneet klassista kaidetta, mutta jättäneet mahdollisuuden muokata kaidetta sinulle mittojesi, makusi ja toiveidesi mukaan. Alu Retron avulla voit valita muun muassa:

  • haluatko tankojen päättyvän ylityspalkin korkeudelle vai alemmas
  • haluatko saada ylityspalkin alumiinista, puusta vai ei lainkaan ylityspalkkia
  • 3 standardiväristä tai haluamasi värin RAL-järjestelmästä

Päätät kaikki vaihtoehdot itse, kun suunnittelet kaiteesi suunnittelutyökalumme avulla.

Yksinkertaista, yksinkertaista ja …

… yksinkertaista. Me teemme vaikeasta yksinkertaista. Kaiteesi suunnittelu ja tilaaminen on helppoa suunnittelutyökalumme avulla, tuotteemme ovat helppoja asentaa ja kaiteistamme on helppoa nauttia jälkeenpäin – vuoden toisensa jälkeen.

Tämän vuoksi sinun tulee ostaa Alu Retro Kaidekauppa

Mukautamme tuotteemme toiveidesi mukaan, tarjoamme maksuttoman toimituksen ja asetamme laatuvaatimukset korkealle. Lisäksi lähes kaikki, mitä tarvitset asennukseen, tulee mukana. Asennusvideomme näyttävät, kuinka asennat kaiteesi ja niiden avulla sinun on helppo suorittaa asennus itse.

Suunnittelutyökalu

Suunnittelutyökalumme avulla muokkaat lasikaiteesi haluamiesi mittojen mukaan ja suunnittelet sen useiden valintavaihtoehtojen perusteella. Henkilökohtaisen kaiteen luominen on helppoa. Suunnittelutyökalussa saat sekä piirustukset että 3D-mallin alumiinikaiteestasi/ruostumattomasta teräksestä valmistetusta lasikaiteestasi/tolpattomasta lasikaiteestasi. 3D-mallinnuksemme antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä kaiteesi ennen kuin tilaat sen. Jos tallennat kaiteesi, voit avata sen myöhemmin toisessa tietokoneessa, tabletissa tai kännykässä.

Beställ aluminiumräcke i glas via dator, surfplatta eller mobil

Yksinkertainen asentaa

Olemme yrittäneet panostaa paljon siihen, että kaiteen tulee olla mahdollisimman yksinkertainen asentaa. Kaikki ruuvit ja kiinnitykseen vaadittavat yksityiskohdat tulevat toimituksen mukana. Mittapiirroksemme näyttävät kuinka tolpat asennetaan annettujen mittojen suhteen. Kaiteeseesi kuuluu myös asennusohjevideo. Video on suunniteltu erityisesti sinun kaidettasi varten ja se näyttää vaiheet, jotka teet asennuksesi aikana.

Helppohoitoinen

Mikäli valitset alumiinisen käsijohteen tai luovut käsijohteesta kokonaan, kaiteestasi tulee todella helppohoitoinen. Löydät kaikki hoito-ohjeemme täältä!

CE-merkitty kaide

CE-merkitsemme alumiinikaiteemme, mikä merkitsee, että se täyttää vaatimuksen eurooppalaisen standardin EN 1090-1 mukaan. Lisätietoja CE-merkinnästä.

Normaalkorkuinen välipalkki (oikealle) & korkeampi välipalkki (vasemmalle).

Tekniset tiedot

Tekniset yksityiskohdat

CE-merkityt tolpat

Tolpat on testattu asennuksella puualustan päälle ja sen ulkopuolelle, ja ne selviävät kuormituksesta 1,0 kN/m.

Neliskulmaiset 50x50 mm

Alumiiniset tolpat ja käsijohtimet ovat neliskulmaista alumiiniprofiilia 50x50 mm.

Pintakerros 20 µm

Alumiiniprofiilimme ovat anodisoituja, samalla periaatteella, jota käytetään purjeveneiden mastoissa. Tämä varmistaa sen, että ne ovat erittäin säänkestäviä.

Materiaalin paksuus 2,5 mm

Nelikulmainen profiili

Alumiininen välijohde, nelikulmainen 25x25, jauhemaalattu. Materiaalin paksuus 2 mm.

Suorakaiteen muotoinen profiili

Alumiinitangot, suorakaiteen muotoiset 15x25, jauhemaalatut. Materiaalin paksuus 1,8 mm

Normaalkorkuinen välipalkki

Matala välipalkki, ilman ylityspalkkia: Välipalkki sijoitetaan 75 mm (cc) tankojen reunasta (Kaide ylityspalkilla) tai 120 mm tankojen reunasta (Kaide ilman ylityspalkkia)

Korkeampi välipalkki

Korkea välipalkki, ylityspalkilla: Välipalkki sijoitetaan tankojen reunaan. Molemmat versiot täyttävät rakennusnormien vaatimukset.

Neliskulmaiset 50x50 mm

Alumiiniset tolpat ja käsijohteet ovat neliskulmaista alumiiniprofiilia 50x50 mm.

Pintakerros 20 µm

Alumiiniprofiilimme ovat anodisoituja, samalla periaatteella, jota käytetään purjeveneiden mastoissa. Tämä varmistaa sen, että ne ovat erittäin säänkestäviä.

Puukäsijohdin

Profiloitu käsijohdin, käsittelemätöntä vaaleaa tammea tai jatobaa – kovaa puuta, joka muistuttaa tiikkiä sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään.

Kulmat

Kaiteen mahdollisissa kulmissa jiirataan käsijohde itse. Tämän tarkoituksena on varmistaa tarkka sovitus. Sekä puu että alumiini voidaan sahata tavallisella sahalla/jiirisahalla. Jos valitaan alumiininen käsijohdin ja kulma on 90 astetta, ei sahausta tarvita.

Symmetriset osat

Kun annat mitat tilausjärjestelmässämme, määritä aina reunamitat paikasta, johon asennat kaiteen. Tilausjärjestelmämme tekee sen jälkeen tarvittavat sisennykset. Sitten sovitamme kaiteesi osamitat niin, että kaikki osat molemmilla puolilla ovat yhtä pitkät. Me mukautamme siis kaiteen sinun mittojesi mukaan, eikä päinvastoin.

Säädettävä kaidekorkeus

Tilausjärjestelmässämme valitset kaiteesi korkeuden, 800-1100 mm. Laskettuna lattiasta kaiteen yläreunaan. Suomen lainsäädännön mukaan kaiteen tulee olla vähintään 1000 mm korkea, jos putoamisriski kaiteen sijaintipaikasta on enemmän kuin 3 metriä. Ruotsissa vastaava lukema on 1100 mm.

Millimetrin tarkkuus

Kun annat mittasi, haluamme, että annat ne millimetrin tarkkuudella. Me valmistamme kaiteesi millimetrin tarkkuudella, jotta se sopisi juuri siihen paikkaan, johon haluat sen sijoittaa.

Täydelliset rakennussarjat

Kaikki sisältyy kaiteesi tilaukseen. Lasi mukaan luettuna.

Asennusvideot ja ohjeet

Videot näyttävät eri momentit asennuksesi tueksi. Asennusvinkit ja videot valikoidaan tarkasti erikseen jokaista tilausta varten. Et saa siis yleisiä kuvauksia, vaan kuvauksia, jotka ovat räätälöityjä suoraan juuri sinun tilaukseesi.

Kaikki tarpeellinen tulee tilauksesi mukana

Tilauksesi mukana tulee kaikki, mitä tarvitset asennukseesi. Tolppien, lasien ja käsijohteiden lisäksi tilaukseen sisältyy kaikki ruuvit, poranterät ja meisselien irtokärjet sekä mahdolliset erikoistyökalut. Jos sinulta löytyy ruuvinväännin, metrimitta ja vesivaaka, et oikeastaan tarvitse mitään muuta.

Kiinnitys alustan päälle

Jalka kiinnitetään neljällä (4) ruuvilla lattiaan.

Kiinnitys alustan ulkopuolelle

Tolppa kiinnitetään kahdella (2) ruuvilla sivusta, suoraan ankkurointipintaan.

Valittavat asennuskorkeudet

Jos valitset asennuksen alustan ulkopuolelle, sinulla on myös mahdollisuus valita asennuskorkeus. Voit antaa tolpan mennä alaspäin 350 mm, 250 mm, 195 mm tai 145 mm. Jos se vain on mahdollista, kannattaa valita suurempi mitta. Asennuskorkeus saattaa vaikuttaa osien lukumäärään per sivu.

Käsijohde seinäkiinnityksellä tai ilman

Jos kaide alkaa seinästä, voidaan valita myös käsijohteen kiinnittäminen seinään. Tämä voi antaa vähän vakaamman rakenteen.

Ruuvi puukiinnitykseen

Jos valitset kiinnityksen puualustaan, niin ruuvit tähän tarkoitukseen tulevat mukana. Ruuvi on valmistettu karkaistusta teräksestä CorrSeal-pintakäsittelyllä ulkokäyttöön.  Ruuvissa on jyrsintäura varressa ja toinen kärjessä. Tämä merkitsee erittäin matalaa ruuvaamismomenttia kovempiin puumateriaaleihin sekä minimoi halkeilun.

Ruuvi betonikiinnitykseen

Mikäli valitset kiinnityksen betonialustaan, toimituksen mukana tulee ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvit on valmistettu karkaistusta teräksestä, jossa on Corrseal-käsittely ulkotiloja varten – korroosioluokka C4. 
Hyväksytty seuraaville perusmateriaaleille: Perusbetoni - Korkealujuusbetoni - Ontelolaatta
. Sopii myös: Massiivitiili - Reikätiili - Massiivikalkkisementtitiili – Luonnonkivi.

Alumiiniosat

Alumiinitolpat ja muut alumiiniosat tarvitsevat vain vähän huoltoa osakseen. Jos niihin tulee tahroja, niin useimmiten mieto puhdistusaine, vesi ja pehmeä riepu riittävät. Älä käytä tuotteita hiovilla ominaisuuksilla, happoja tai emäksisiä aineita.

Puukäsijohde

Jos asennat kaiteen ulos, suosittelemme käsijohteen puhdistamista ja sen jälkeen sen hiomista hienolla hiomapaperilla. Käsittele käsijohde kyllästysaineella, kuten puuöljy tai vastaava, joka sopii vallitseviin olosuhteisiin. Jos asennat kaiteen sisätiloihin, tarvitaan ainoastaan puhdistus ja kevyt hionta. Voit halutessasi käsitellä sen puuöljyllä tai vastaavalla.

Kun kokoat kaidetta, ilmaisee käyttöluokka (A+, A, B tai C), missä kaidetta on sopiva käyttää. Luokat määritellään voimassa olevien rakennusmääräysten ja omien tuotetestiemme perusteella. Käyttöluokan määrittelee kaiteen korkeus, leveys, yksityiskohdat mm. Voit nähdä käyttöluokan suosituksena, joka auttaa sinua valitsemaan oikein.

Luokka A+

A+-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä sekä julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Meidän A+-luokan kaiteemme kestävät vähintään 1 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka A

A-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä. Meidän A-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka B

Pidämme B-luokan kaidetta sopivana käytettäväksi ympäristöissä, joissa korkeusero lattiasta maahan on 0–3 metriä. Meidän B-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka C

C-luokan kaiteet ovat sopivia käytettäväksi maanpinnan tasolla. Jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Opastusvideot

Alla näet otteita joistakin opastusvideoistamme. Tehtyäsi tilauksesi saat linkkejä videoihin, jotka osoittavat, kuinka asennat kaiteen niillä yksityiskohdilla, jotka juuri sinä olet valinnut.

Sulje

Valitse toimitusmaa

Ostoskorissa olevien tuotteiden hinnat muuttuvat, jos vaihdat maata.

Toimitus: