Alu Color Alu Classic
 • Aina ilmainen toimitus!
 • Mitat on sovitettu oikeasti!
0 €
sis. alv:n ja toimituskulut
Ostoskorisi on vielä tyhjä!
Klikkaa tuotteita valikossa nähdäksesi valikoimamme
Tarjoamme:
 • Korkeaa laatus
 • Korkeaa saatavuutta
 • Lyhyen tuotantoajan
 • Tuotteita, jotka valmistetaan sinun mittojesi mukaan
 • Täysin maksuton toimitus

Uusi tuote: Ranskalainen parveke lasista

18 November, 2019

Me Räckesbutikenilla olemme lanseeranneet lasista valmistetun ranskalaisen parvekkeen. Mistä syystä lasista? Siksi, että lasikaide mahdollistaa esteettömän näkyvyyden ja maksimaalisen valonläpäisyn. Lisäksi kaide on tyylikäs ja turvallinen sekä valmistetaan antamiesi mittojen ja toiveiden mukaisesti.

Tuotekuva ranskalaisesta parvekkeesta

Voit valita kahdesta eri seinäkiinnitysvaihtoehdosta.Voit käyttää niin kutsuttuja fixpointseja eli ruostumattomasta teräksestä valmistettuja pyöreitä kiinnikkeitä, jotka kiinnitetään lasista valmiiksi löytyvien reikien läpi. Vaihtoehtoisesti voit valita alumiinitolpat kaiteen molempiin päihin. Tolppien osalta voit valita värin seuraavista: luonnonväri (alumiini), valkoinen, musta tai struktuurikuvioitu harmaa. Tässäkin vaihtoehdossa lasiin on porattu valmiit reiät, joten asentaminen on todella turvallista.

Turvallisuus on toiminnassamme kaiken A ja O ja siksi käytämmekin ainoastaan vahvaa lasia, joka on karkaistua ja laminoitua.

Mielestämme ranskalaiseen parvekkeeseen kuuluu lasikaide, oli kyse sitten täysin uudesta parvekkeesta tai vanhan remontoinnista. Kokeile suunnittelutyökaluamme, täytä työkaluun mittasi, valitse kiinnitystapa ja muut yksityiskohdat ja voitkin jo tehdä tilauksen tai tallentaa suunnitelmasi käytettäväksi myöhemmin. Voimme myös tehdä tarjouksen uudesta ranskalaisesta parvekkeestasi suoraan sähköpostiisi!

Ranskalainen parveke kerrostalossa


Kaidekauppa on muuttanut uuteen osoitteeseen

31 October, 2019

Kaidekauppa on muuttanut ja sijaitsemme nykyään osoitteessa Åkerslundsgatan 10, 262 73 Ängelholm.

Ensimmäiset askeleet Kaidekaupan uuden toimiston rakentamisessa

Viime syksynä otimme ensimmäiset askeleet rakentamisessa siihen, mitkä ovat nyt uusi toimistomme ja tuotantotilamme. Uudet toimitilamme ovat sekä suuremmat että paremmin toimintaamme sopivat, mikä antaa meille oikeat edellytykset vastata niihin haasteisiin ja mahdollisuuksiin, joita kohtaamme kasvavana yrityksenä. Olemme myös investoineet uusiin, tehokkaampiin koneisiin, minkä ansiosta voimme vastata tuotteidemme kasvavaan kysyntään.

Lokakuun alussa kaikki auttoivat toimiston muutossa, ja nyt työskentelemme täysillä saadaksemme myös tuotannon siirrettyä uusiin toimitiloihin.

Kaidekaupan uudet toimitilat

“Yksi horjuva askel minulle, mutta valtava askel Kaidekaupalle!”, kuten operatiivinen päällikkömme asian ilmaisi kompastellessaan sisäänkäynnin läpi ensimmäisenä päivänä!


Tehtyäsi tilauksen sivustolla Kaidekauppa.fi

24 September, 2019

Ostettuasi meiltä kaiteen tai käsijohteen, sinulla saattaa juolahtaa mieleen kysymyksiä tilausta koskien. Tässä blogikirjoituksessa haluamme selventää, mitä tilauksen jälkeen tapahtuu ja mistä sinä asiakkaana voit löytää tarvitsemasi tiedot!

Tilausvahvistus

Tehtyäsi tilauksesi kotisivuillamme, joko tarjouksen kautta tai asiakaspalvelumme avustamana, saat sähköpostitse tilausvahvistuksen. Tilausvahvistuksesta löydät tilaustasi koskevat tiedot, kuten tuotetiedot, asiakastiedot sekä toimitustiedot.

 

Tilausvahvistus kaidekauppa

 

Henkilökohtainen tilaussivusi

Löytääksesi lisätietoa tilauksestasi voit klikata tilausvahvistuksessa oranssin väristä ruutua, jossa lukee “henkilökohtainen tilaussivusi”. Tilaussivullasi voit muun muassa nähdä tilausnumeron sekä sen, missä vaiheessa tilauksesi käsittely on. Täältä voit esimerkiksi tarkistaa, onko tilauksesi vielä tilausvaiheessa tai onko se tarkistettavana, tuotannossa tai valmis toimitettavaksi. Mikäli tilaus on tarkistettavana, se tarkoittaa sitä, että asiakaspalvelumme tarkistaa tilauksen manuaalisesti ennen kuin se siirtyy tuotantoon (mikäli olet esimerkiksi ilmoittanut tilauksellesi täysin omituiset mitat, asiakaspalvelusta soitetaan ja varmistetaan asia 😉 ). Täällä voit myös nähdä päivämäärän, jolloin tilauksesi arvioidaan olevan valmis. Mikäli tilaus on tarkistettavana, siihen on vielä mahdollista tehdä muutoksia.

Luethan läpi tilauksesi, jotta sen sisältämät tiedot, kuten kaiteesi/käsijohteesi mitat (jotka ilmoitetaan millimetreinä), toimitusosoite ja yhteystiedot, täsmäävät. Voit myös nähdä tiedot maksustasi sekä mahdollisen maksamatta olevan loppusumman.

 

tilaussivusi kaidekauppa

 

Tilaussivulta löydät myös tietoa tilauksesi sisältämistä tuotteista. Otsikon “Tilauksen sisältö” alla voit klikata tuotetta, ja pääset edelleen tuotetietoihin, joissa on eritelty tuotetta koskevat tiedot sekä liitettynä asiakirjat, kuten tuotekirja/käyttöohje ja mittamalli. Mittamalli näyttää kaiteen sijoituksen suhteessa ulkoreunojen mittoihin.

Sivua eteenpäin lukiessasi löydät myös asennusvinkkejä ja -videoita valitsemallesi kaiteelle tai käsijohteelle.

video kaidekauppa

Toimitusvalmis tilaus

Kun tilauksesi on valmis toimitettavaksi, saat meiltä sähköpostitse vahvistuksen siitä, että kuljetus on tilattu. Kuljetusyrityksestä riippuen sähköpostiviesti voi mahdollisesti sisältää myös seurantalinkin, jonka kautta tilausta voi seurata.

Mikäli tilaukseesi tulee jostain syystä viivästyksiä, tulet saamaan siitä tiedon sähköpostitse. Haluamme sinun asiakkaana olevan tyytyväinen, joten teemme aina kaikkemme välttääksemme toimitusviiveet sekä ratkaistaksemme mahdolliset ilmenevät ongelmat.

Toimitettu tilaus

Kuljetusyrityksen toimitettua tilauksesi sinun tulee huolella tarkistaa kuljetuspakkaus. Mikäli jokin toimituksessa on päässyt vioittumaan, on tärkeää, että saat siitä kuljettajalta kirjallisen vahvistuksen. Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskun, lähetämme sen vasta, kun kuljetusyritys on ilmoittanut toimittaneensa tilauksen.

Muistathan, että mikäli sinulla ilmenee kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme! Yhteystiedot löytyvät tilaussivultasi tai kotisivultamme asiakaspalveluosiosta.

Asiakaspalvelu Räckesbutiken

Anita Johnsson Kaidekaupan asiakaspalvelussa


Kaidekauppa laajentaa verkkokaupalla Sveitsissä

26 August, 2019

Pohjoismaisten naapureidemme lisäksi myös ranskalaiset, saksalaiset ja itävaltalaiset ovat voineet tilata kaiteitamme netistä jo muutaman vuoden ajan. Nyt on sveitsiläisten vuoro! Olemme toimittaneet kaiteita Sveitsiin jo aiemmin, mutta sekä meillä että asiakkaillamme on ollut hieman vienti- ja tuontiongelmia johtuen siitä, että Sveitsi ei ole EU:n jäsen. Tästä syystä toimistossa näkyikin iloisia ilmeitä, kun viime kesänä otimme käyttöön molemmat sveitsiläiset verkkosivut – sekä saksankielisen että ranskankielisen:

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaide pystysuorilla tangoilla

Asiakkaat voivat nyt tilata kaiteita mittatilaustyönä kahdeksassa Euroopan maassa paikallisilta verkkosivuiltamme, ilman toimituskuluja – ja tarjoamme asiakaspalvelua ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi, saksaksi ja ranskaksi.

Kevään aikana lanseerasimme myös useita uusia tuotteita. Klassisten lasikaiteiden ja käsijohteiden lisäksi myymme nyt myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kaiteita, joissa on joko pystysuorat tai vaakasuorat tangot, vaijerikaiteita sekä lasisia tuulensuojia, jotka voidaan valita lisänä tolpilla varustettuihin, alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin lasikaiteisiin. Ja voimme paljastaa, että lisää on tulossa…


Yleisimmät asiakkaiden kysymykset kaiteista – osa 3

20 August, 2019

Natalia Lerulf, Kaidekaupan asiakaspalveluNyt on aika esitellä kolmas ja viimeinen osa julkaisusarjastamme, johon keräämme yleisimmät kysymykset, joita saamme asiakkailtamme! Myös tällä kertaa olemme ottaneet avuksemme Natalia Lerulfin, joka työskentelee asiakaspalvelussamme.

Viimeisessä osassa keskitymme kysymyksiin, joita saattaa ilmetä kaiteidemme tilauksen, oston ja toimituksen yhteydessä. Jos olet missannut aikaisemmat osat, löydät nekin täältä blogista: Osa 1 käsittelee kaiteita ja kysymyksiä, joita saattaa ilmetä tuotetta valittaessa, ja osassa 2 käsittelemme kaiteiden asennusta ja huoltoa.

Tunnen itseni epävarmaksi siitä, kuinka otan mitat. Pitäisikö minun ottaa avukseni joku alan asiantuntija?
– Ideamme on, että sinun ei tarvitse olla rakennusalalla voidaksesi tilata tai asentaa kaiteemme, vaan haluamme tehdä sen mahdollisimman yksinkertaiseksi sinulle asiakkaana. Sinun tarvitsee ainoastaan antaa alustan, johon kaiteesi asennetaan, ulkoreunojen mitat, esimerkiksi kulmasta kulmaan tai reunasta reunaan. Jotta kiinnitys ei joutuisi liian lähelle reunaa, teemme sisennyksen alustaan, mutta se tapahtuu automaattisesti, joten sinun ei tarvitse ajatella sitä itse.

Suunnittelutyökalussamme on selkeät aputekstit, jos olet epävarma. Sieltä löytyy myös mittamalleja, joiden avulla näet helposti, kuinka sinun tulee ajatella ja laskea. Nämä löydät myös tuotesivuiltamme, tekniset tiedot -osiosta.

Mikäli sinulla on erityisiä toivomuksia, tai jos tunnet itsesi epävarmaksi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun lasikaiteen asennus

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun lasikaiteen asennus portaikkoon.

Voinko peruuttaa tilaukseni tai tehdä siihen muutoksia?
– Ennen kuin olemme aloittaneet kaiteesi valmistuksen, peruutus ei ole mikään ongelma. Mitä tulee muutoksiin, se riippuu hieman siitä, kuinka ajoissa saamme siitä ilmoituksen, sekä siitä, mistä muutoksista on kyse. Mutta tietysti haluamme auttaa sinua siinä määrin kuin mahdollista, joten mikäli haluat tehdä muutoksia tilaukseesi, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Kuinka pitkä on toimitusaikanne?
– Jokaisella tuotesivulla on tiedot siitä, kuinka monta päivää tuotteen valmistuksen on laskettu vievän. Kun olet tehnyt tilauksesi, löydät tilausvahvistuksesta tiedot tilaamasi tuotteen valmistusajasta, ja lähetämme kaiteesi heti, kun se on valmis. Saat sähköpostiviestin, jossa on tiedot lähetyksen seurannasta. Sen jälkeen Schenker ottaa yhteyttä sinuun, jolloin voitte yhdessä päättää toimituspäivän.

Mitä toimitus maksaa?
– Se sisältyy hintaan! Hinta, jonka näet tilauksen yhteydessä, on se hinta, jonka maksat kaiteesta. Siihen ei lisätä toimituskuluja eikä muitakaan piilokuluja.

Täytyykö minun olla kotona tilauksen saapuessa?
– On tärkeää, että joku on paikalla vastaanottamassa tilauksen. Jos käykin niin ikävästi, että kaide on vaurioitunut kuljetuksen aikana, se tulee dokumentoida yhdessä kuljettajan kanssa ennen kuin allekirjoitat vastaanottaneesi toimituksen. Jos sitä ei ole dokumentoitu, saattaa olla vaikeaa tehdä reklamaatio, mikäli jokin osa on vaurioitunut. Tutustu ostoehtoihimme lisätietojen saamiseksi.

Voinko tilata nyt ja saada toimituksen myöhemmin?
– Se ei ole mikään ongelma! Voit tehdä tilauksen nyt ja ilmoittaa, millä viikolla haluat toimituksen, jolloin toimimme sen mukaisesti ja lähetämme tilauksesi sinulle sopivaan aikaan.

Oletko valmis etsimään oikean kaiteen juuri sinulle? Meillä on lasikaiteita, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kaiteita, vaijerikaiteita ja käsijohteita!

 


Kaidekauppa lanseeraa lasisen tuulensuojan

24 July, 2019

Tuotekehittäjämme ovat olleet todella ahkeria! Ei siinä kaikki, että kevään aikana lanseerasimme kolme uutta kaidetta, he ovat lisäksi kehittäneet tuulensuojan, joka on nyt saatavana verkkokaupassamme! Tuulensuoja tilataan ruostumattomasta teräksestä valmistetun lasikaiteen tai alumiinikaiteen Alu Classicin lisänä ja se on saatavana 160 cm ja 180 cm korkeana.

Tällaisten suurten lasilevyjen käsittelyn helpottamiseksi ja toimitusajan lyhentämiseksi sinulle asiakkaana, toimitetaan tuulensuoja aina 80 cm leveissä osioissa. Jos yhdistät sen lasikaiteeseen, jossa on jokin standardikorkeuksistamme (80, 90, 100 tai 110 cm), loput kaiteesta mukautetaan niin, että kokonaisleveys sopii täydellisesti sinun antamiisi mittoihin!

Tuulensuoja valmistetaan aina karkaistusta laminoidusta lasista, jotta se (suuresta pinta-alastaan huolimatta) kestäisi säätä, tuulta ja muita rasituksia.

Tuulensuoja ja lasikaide alumiinitolpilla

Tuulensuoja ja lasikaide alumiinitolpilla

Asutko tuulen pieksemässä mökissä meren rannalla, tai haluatko vain luoda suojaisen nurkan terassille tai parvekkeelle niin, että voit istua ulkona mukava kirja seuranasi myös tuulisempina iltoina? Siinä tapauksessa tämä on hyvä valinta sinulle!

Kokeile kaiteen suunnittelemista tuulensuojalla! Voit valita tolpat joko ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin, ja me autamme sinua!


Uusi kisko helpottaa tolpattoman lasikaiteen asentamista

20 June, 2019

Me Kaidekaupassa pyrimme jatkuvasti kehittämään niin uusia kuin jo olemassa olevia tuotteitamme. Viimeisin tuote on uusi kisko tolpattomaan lasikaiteeseemme.

Kokonaan lasia oleva kaide voidaan asentaa pistekiinnitysheloilla (niin kutsutut fixpoints) esimerkiksi parvekkeen tai terassin ulkopuolelle, tai alumiinikiskolla alustan päälle. Helpottaaksemme asennusta viimeksi mainitun menetelmän osalta olemme vaihtaneet kiskon uuteen versioon. Kaiteen laatu ja muotoilu ovat pysyneet ennallaan. Ero on siinä, että uuden kiskon avulla on helpompaa saada lasit suoraan asennuksen yhteydessä. Kaikki tämä sen vuoksi, että asennus olisi mahdollisimman helppoa sinulle asiakkaana!

Lasikaiteen kisko voidaan toimittaa standardiväreissämme: luonnonväri (hopea), harmaa struktuurilla, musta tai valkoinen. Voit saada kiskon myös maalattuna haluamallasi RAL-värillä. Jos valitset alumiinikäsijohteen, se maalataan samalla värillä kuin kiskokin.

Tolpaton lasikaide / Kokolasikaide

Tutustu kaikkiin tuotteisiimme >


Uusia kaiteita verkkokaupassa sopivasti ulkokaudelle!

20 May, 2019

Tänä keväänä Kaidekaupassa tapahtuu paljon. Olemme nimittäin lanseeranneet, ei ainoastaan yhtä, vaan kolme uutta kaidetta! Ja juuri sopivasti ulkokautta varten kaikki tuotteet ovat saatavilla verkkokaupassamme 🙂 Lähde mukaamme vilkaisemaan uutuuksia!

Alu Modern

Ensimmäisenä on Alu Modern, tyylipuhdas lasikaide vähän matalammilla alumiinitolpilla. Tämä kaide voidaan saada leveämmillä osioilla, siis suuremmilla lasiosilla. Tämä ja huomiota herättämätön alumiinikisko, joka kiinnittää lasin tolppaan, mutta joka tavallisiin kaideheloihin verrattuna ei ulotu lasin päälle, sekä jonkin verran lasin yläreunan alapuolelle päättyvät tolpat johtavat yhdessä siihen, että saat irti maksimaalisesti näköalastasi!

Tämä on kaide niille, jotka haluavat ihastuttavan terassinkaiteen tai parvekkeen kaiteen, joka luo avoimen tunnun terassille tai parvekkeelle. Aivan kuten muitakin alumiinikaiteitamme (Alu Classic ja Alu Color), voit tietenkin käyttää sitä sekä sisällä että ulkona ja tolpat voit saada standardiväreissä luonnonvärinen (alumiini), valkoinen, musta tai harmaa struktuurilla – valitset itse, mikä sopii parhaiten sinulle!

Lasikaide alumiinitolpilla tyylipuhtaalla designilla

Vaijerikaide

Seuraava uutuus on vaijerikaide – minimalistinen kaide, joka luo merellistä tuntua. Vaijerikaide on ihanteellinen, jos haluaa saada vähemmän huomiota herättävän ja ilmavan rajauksen maan tasalle, esimerkiksi terassin ja puutarhan välille. Vaijeri on kierrettyä teräsvaijeria ja tolpat ovat ruostumatonta terästä, mutta valitset itse, haluatko saada käsijohteen ruostumattomasta teräksestä vai puusta (tammi tai jatoba) sekä vaijereiden lukumäärän. Kaikki valinnat tehdään suoraan suunnittelutyökalussa, joten näet heti, kuinka kaide ja hinta muuttuvat tekemiesi valintojen mukaan.

Vaijerikaide ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla tolpilla

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaide vaakasuorilla tangoilla

Meillä on jo ennestään ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaide pystysuorilla tangoilla, mutta nyt voit lisäksi saada tyylikkään ruostumattomasta teräksestä valmistetun kaiteen vaakasuorilla tangoilla, valinta on sinun!

Kaiteella, jossa on pystysuorat tangot, on aina käsijohde, mutta jos valitset vaakasuorat tangot, niin voit itse valita. Käsijohde on saatavana ruostumattomasta teräksestä tai puusta (tammi tai jatoba). Toinen ero näissä kahdessa vaihtoehdossa on se, että kaide vaakasuorilla tangoilla sijoitetaan aina vapaasti, kun taas kaide pystysuorilla tangoilla voidaan haluttaessa kiinnittää seinään.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaide vaakasuorilla tangoilla

Myöhemmin keväällä uutuuskavalkadi jatkuu! Silloin tulemme lanseeraamaan tuulensuojan vaihtoehtona, kun ostat alumiinikaiteen (Alu Classic) tai ruostumattomasta teräksestä valmistetun lasikaiteen. Voit silloin valita korkeamman korkeuden (160 tai 180 cm) valitsemissasi osioissa, esimerkiksi lähinnä seinää vasten luodaksesi suojaisan nurkan ja voidaksesi nauttia terassista myös tuulisina päivinä ja iltoina.

Oletko inspiroitunut uudistamaan sisä- tai ulkoympäristöäsi? Kun olet löytänyt oikean kaiteen, käytät vain suunnittelutyökaluamme nähdäksesi kokonaishinnan juuri sinun valitsemillesi mitoille. Sitten voit tallentaa kaiteen, jolloin voit katsoa sitä myöhemmin, saada tarjouksen sähköpostiviestinä tai tilata välittömästi.


Yleisimmät asiakkaiden kysymykset kaiteista – osa 2

3 May, 2019

Natalia Lerulf, Kaidekaupan asiakaspalvelu

Nyt on aika esitellä toinen osa julkaisusarjastamme, johon keräämme yleisimmät kysymykset, joita saamme asiakkailtamme! Myös tällä kertaa olemme ottaneet avuksemme Natalia Lerulfin, joka työskentelee asiakaspalvelussa ja tietää lähes kaiken kaiteistamme.

Tällä kertaa keskitymme kaiteiden asennukseen ja huoltoon. Jos missasit osan 1, joka käsitteli kaiteita ja kysymyksiä, joita saattaa ilmetä tuotetta valittaessa, niin löydät sen täältä.

Jotkut asiakkaat tuntevat itsensä epävarmoiksi sen suhteen, ovatko he tarpeeksi käteviä käsistään osatakseen asentaa kaiteen. Kuinka vaikeaa se oikeastaan on ja mitä työkaluja siihen tarvitaan?

Sinun ei missään tapauksessa tarvitse olla ammattilainen voidaksesi asentaa kaiteemme. Jos osaat käsitellä sähkökäyttöistä ruuvinväännintä (suosittelemme käyttämään sähkökäyttöistä ruuvinväännintä, vaikka käsin ruuvaaminenkin on mahdollista) ja vesivaakaa, niin asentaminen ei ole kovinkaan vaikeaa.

Näiden lisäksi voi kumivasarallekin olla käyttöä. Kaikki tarvikkeet, kuten ruuvit, meisselin irtokärjet ja poranterät, lähetämme mukana, joten niitä sinun ei tarvitse ajatella. Ja jos sinulla on kysymyksiä, niin voit aina ottaa yhteyttä meihin apua saadaksesi.

Kuinka tiedän, mitä teen, kun asennan kaiteeni?

Jokaisen tilauksen mukana tulee asennusvinkkejä ohjekirjassa, joka on erityisesti mukautettu ostamasi tuotteen mukaan. Siitä löydät myös mittamallin ja piirustuksen siitä, kuinka tolppasi tulee sijoittaa suhteessa toisiinsa niiden mittojen mukaan, jotka annoit tilauksesi yhteydessä. Ohjekirja toimii myös tilausluettelona, jossa on luetteloitu kaikki tilauksesi yksityiskohdat.

Tilausluettelon lisäksi saat mahdollisuuden katsoa videoita, jotka näyttävät asennuksen eri vaiheet. Asennusvideot löydät tilaussivultasi, jonne voit siirtyä klikkaamalla linkkiä tilausvahvistuksessa, jonka saat sähköpostitse. Sivulla klikkaat linkkiä kaiteeseen, jonka olet tilannut, ja pääset edelleen eri yksityiskohtiin, ja jokaisen yksityiskohdan alla on video, joka näyttää, kuinka teet kunkin vaiheen.

Mikä materiaali vaatii vähiten huoltoa?

Lasikaiteella on huomattavasti pidempi käyttöikä kuin esimerkiksi puukaiteella. Sinun täytyy öljytä, lakata tai maalata puuta säännöllisesti, jotta se pysyisi ehjänä ja siistinä. Lasikaide sen sijaan tarvitsee ainoastaan puhdistusta säännöllisin väliajoin näyttääkseen uudelta vuosi toisensa jälkeen. Jos haet kaidetta, joka on periaatteessa huoltovapaa, sinun kannattaa valita tolpaton lasikaide.

Kun ostat lasikaiteen Kaidekaupasta, voit valita tuotteita, jotka ehkäisevät lian tarttumista pintoihin. Se helpottaa tietenkin hoitoa entisestään.

Kuinka sitten hoidan lasikaidetta parhaiten?

Lasilevyt puhdistetaan tarvittaessa tavallisella ikkunanpuhdistusaineella. Riippumatta siitä, mitä materiaalia sinulla on tolpissa ja käsijohteissa, voit pyyhkiä ne silloin tällöin pehmeällä rievulla, haalealla vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Älä käytä mihinkään osiin tuotteita, joissa on hankaavia aineita.

Jos käsijohde tai tolpat ovat puuta, sinun tulee kyllästää ne puuöljyllä tai vastaavalla, jos kaide sijaitsee ulkona. Toista käsittely säännöllisesti riippuen siitä, kuinka paljon kaide altistuu säälle ja tuulelle.

Lasikaiteiden sekä ruostumattomasta teräksestä, alumiinista ja puusta valmistettujen kaiteiden huolto

Olen ostanut kaiteen, jossa on alumiiniosia. Kuinka huollan sitä?

Alumiini on periaatteessa huoltovapaa. Suosittelemme, että puhdistat pinnat pehmeällä rievulla, haalealla vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Jos kaiteeseen on päässyt öljyä, vahaa tai vastaavaa, voit käyttää hieman asetonia. Älä koskaan puhdista hapoilla tai emäksisillä aineilla äläkä käytä tuotteita, joissa on hankausaineita tai hankaava pinta, sillä se saattaa aiheuttaa naarmuja alumiiniin.

Alumiiniosia ei tule puhdistaa vuoden kaikkein lämpimimpinä päivinä, sillä silloin värimuutosten riski on suurempi.

Voiko ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaide ruostua?

Kyllä. Nimestään huolimatta ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaide saattaa todellakin ruostua, jos sitä ei hoideta! Tämä koskee lähinnä ulkona olevia kaiteita. Suosittelemme, että puhdistat kaiteen 1–3 kertaa vuodessa tai useammin, jos asut lähellä merta. Aivan kuten alumiininkin, suosittelemme puhdistamaan pinnat pehmeällä rievulla, haalealla vedellä ja miedolla puhdistusaineella.

Älä käytä hankaavia aineita, kuten esimerkiksi teräsvillaa tai metalliharjoja, sillä ne saattavat naarmuttaa kaidetta, mikä puolestaan heikentää materiaalin kestävyyttä ruostetta vastaan. Jos ruostumattomasta teräksestä valmistetut osat joutuvat kosketuksiin ei-ruostumattomasta teräksestä valmistettujen tuotteiden metallihiukkasten kanssa, tulee nämä hiukkaset poistaa mahdollisimman nopeasti, sillä ne ruostuvat ja saattavat tartuttaa ruostumattoman teräksen.

Minulla on puinen käsijohde portaissa, kuinka pidän sen siistinä?

Myös puisiin käsijohteisiin voidaan hyvin käyttää haaleaa vettä, mietoa puhdistusainetta ja pehmeää riepua. Puuta voidaan hioa kevyesti hienolla hiomapaperilla kuitujen suuntaisesti, jotta puusta saadaan pois kuidut, jotka ovat nousseet pystyyn ensimmäisen puhdistuksen jälkeen.

Jos kaide on ulkona, se tulee kyllästää esimerkiksi puuöljyllä. Toista käsittely säännöllisesti riippuen siitä, kuinka altistuvassa paikassa käsijohde on. Sää ja ilmansuunta vaikuttavat siihen, kuinka usein tämä tarvitsee toistaa, kuten myös kaiteen sijaintipaikka ja sen kuluneisuuden taso.

Kun tilaat kaiteen meiltä, saat tietoja siitä, kuinka huolehdit siitä, perustuen juuri niihin osiin, jotka sisältyvät juuri sinun tilaukseesi.

 


Yleisimmät asiakkaiden kysymykset kaiteista

19 March, 2019

Kaidetta ostettaessa saattaa ilmetä useita kysymyksiä, minkä vuoksi päätimme antaa teille sarjajulkaisun, johon keräämme yleisimmät kysymykset, joita saamme asiakkailtamme. Ehkä löydät vastauksen kysymykseen, jota juuri sinä olet miettinyt!

Apunamme meillä on Natalia Lerulf, joka on yksi asiakaspalvelumme tähdistä. Ensimmäisessä osassa keskitymme kaiteisiin ja kysymyksiin, joita saattaa nousta esiin tuotetta valittaessa. Jos et löydä vastausta kysymyksessä tästä, niin voit aina vilkaista sivua Kysymyksiä & vastauksia tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kaidekauppa

Natalia Lerulf Kaidekaupan asiakaspalvelussa

Monilla asiakkailla on oma käsityksensä siitä, miltä kaiteen tulee näyttää, esimerkiksi koskien erityisiä yksityiskohtia tai erityisiä ratkaisuja portaisiin tai portteihin, ja he kysyvät silloin, voivatko he tehdä erityistilauksen kaiteelle tai yksityiskohdille. Voiko Kaidekauppa ratkaista tämän?
– Kaidekaupassa meillä ei ole standardimittoja, kaikki tuotteet valmistetaan asiakkaan haluamien mittojen mukaan. Sitä vastoin verkkokaupassamme näkyvät tuotteet ovat se valikoima, jonka tarjoamme. Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole lasikaiteita portaisiin, mutta tämä on työn alla ja toivomme, että voimme esitellä niitä lähitulevaisuudessa.

Koskeeko tämä myös eri korkeuksia kaiteen eri puolilla?
– Kyllä, yleensä eri korkeudet kaiteen eri puolilla ovat järjestelmämme ulkopuolella. Tietenkin autamme siinä määrin kuin pystymme, mutta tämä vaatii jonkin verran ylimääräistä työtä ja se saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja he auttavat sinua eteenpäin asiassa.

Mitkä tuotteet sopivat parhaiten sisäkäyttöön ja mitkä ulkokäyttöön, ja mitä minun tulisi ajatella lasia valitessani? Pitäisikö minun valita karkaistu lasi vai ei?
– Kaikkia tuotteitamme voidaan käyttää sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Alumiinikaiteessamme on sama pintakäsittely kuin purjeveneiden mastoissa, joten se kestää lähes kaikkea. Muut kaiteemme mukautetaan sen mukaan, valitsetko ne käytettäväksi sisä- vai ulkotiloissa. Sen lisäksi on vain oma makusi, joka päättää, mikä on tyylikkäintä ja mikä sopii parhaiten juuri sinun kotiisi.

Mitä tulee lasin valitsemiseen, niin tarjoamme sekä tavallista lamellilasia että karkaistua lamellilasia. Molemmat ovat turvalasia, mutta karkaistu on kestävämpää ja sitä käytetään useimmiten julkisissa tai riskeille alttiimmissa ympäristöissä. Yksityiseen kotiin ei yleensä tarvitse valita muuta kuin tavallinen lamellilasi, mutta se riippuu tietenkin siitä, kuinka kaidetta tullaan käyttämään. Jos tiedät, että lasi tulee joutumaan kuormitukselle alttiiksi (esimerkiksi jos siinä ei ole käsijohdetta, mutta sitä halutaan silti käyttää tukena) tai altistuu toistuville ulkoisille rasituksille (esimerkiksi rannikolla tai tuntureilla, missä on usein kova tuuli), suosittelemme karkaistua lasia. Jos sinulla on puutarha, jossa on lasikaide maanpinnan tasolla, ja jota lapset käyttävät jalkapallokenttänä, niin suosittelisin ehkä silloinkin karkaistua lasia 😉

Kaide portaikkoon

Lasikaide ruostumattomasta teräksestä

Ruostumattomasta teräksestä valmistettua lasikaidettamme, aivan kuten muitakin kaiteitamme, voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa.

Mitä turvalasi merkitsee?
-Lasi, jonka toimitamme kaikille lasikaiteillemme, on 8,76 mm paksu laminoitu lasi, jossa on hiotut ja kiillotetut reunat. Laminoitu lasi merkitsee sitä, että kaksi lasilevyä on liimattu yhteen ja niiden välissä on muovikalvo. Jos toinen laseista menee rikki, pysyy lasilevy kuitenkin koossa kuin yhtenä osana. Voit valita kirkkaan lasin, opaalilasin (huurrettu) tai harmaasävyisen lasin. Kuten mainitsimme yllä, meillä on myös karkaistua, laminoitua lasia vähän vaativampiin ympäristöihin.

Tyylivinkkejä
– Monet pyytävät myös tyylivinkkejä ja kysyvät, mikä materiaali on tavallisin, ja mikä sopii taloon, joka on minun taloni tyyppinen jne. Kun on kyseessä tyyli, niin sehän on paljolti makuasia, mutta jos haluat makuasianeuvoja, niin voit keskustella siitä asiakaspalvelumme työntekijöiden kanssa, sillä he ovat nähneet paljon asiakaskuvia ja voivat auttaa antamalla ajatuksia ja ideoita. Tuotantosivuillamme voit myös tutustua inspiraatiokuviin:


Oikopolkusi

Oikopolut!

Tilaussivu

  Tarjous

   Unohda minut!