Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Aina ilmainen toimitus!
  • Mitat on sovitettu oikeasti!
0 €
sis. alv:n ja toimituskulut
Ostoskorisi on vielä tyhjä!
Klikkaa tuotteita valikossa nähdäksesi valikoimamme
Tarjoamme:
  • Korkeaa laatus
  • Korkeaa saatavuutta
  • Lyhyen tuotantoajan
  • Tuotteita, jotka valmistetaan sinun mittojesi mukaan
  • Täysin maksuton toimitus

Minkä tyyppistä lasia tulee käyttää lasikaiteessa?

Saamme usein kysymyksiä, jotka koskevat eri tavoin kaiteidemme laseja. Ajattelimme käydä hieman läpi tavanomaisia kysymyksiä ja että mitä tulee huomioida koskien lasia.

Laminoitu lasi, turvalasi

Käytämme laminoitua lasia kaikissa kaidetuotteissamme. Tämä on myös hyväksytty Suomen rakentamismääräyskokoelman (PDF) mukaan, jotta voisi välttyä viiltohaavoilta, mikäli lasi menee rikki. Laminoidussa lasissa on monia hyviä puolia verrattuna muihin vaihtoehtoihin ja variaatioihin. Lasimme on 8,7 mm paksuista ja koostuu kahdesta 4 mm lasilevystä, jossa on 0,76 mm paksuinen muovikalvo välissä.

Lasin välissä oleva muovikalvo toimii siten, ettei lasi kokonaisuutena mene rikki, mikäli se altistuu iskulle. Lasilevy pysyy edelleen yhdessä eikä lasin läpi tippumisen riskiä synny tai lasiin tule “reikää”.

Alapuolella olevassa videossa näytetään niin sanottu “heiluritesti”, joka tehdään laminoidulle lasille.

Karkaistu ja laminoitu lasi

Käytämme karkaistua ja laminoitua lasia tolpattomissa kaiteissamme. Tämä tarkoittaa, että lasilevyt ovat käyneet läpi karkaisuprosessin ennen kuin ne laminoidaan yhteen. Karkaisu tekee lasista viisi kertaa vahvemman ja kestävämmän iskuja vastaan. Tolpattomissa kaiteissamme käytämme 12,76 mm paksuista lasia, eli kaksi 6 mm paksuista lasia ja 0,76 mm muovikalvoa. Tolpattomissa kaiteissamme käyttämämme lasi on paitsi laminoinoitua, myös karkaistua, jotta lasi sinällään olisi kantavampi kaiderakenteissa.

Karkaistu ja laminoitu lasi tavallisissa lasikaiteissa

Toisinaan saamme myös kysymyksiä, että käytetäänkö karkaistua ja laminoitua lasia myös ruostumattomissa teräskaiteissamme ja alumiinikaiteissamme. Olemme valinneet olla käyttämättä karkaistua ja laminoitua lasia niissä kaiteissa, joissa sitä ei yksinkertaisesti tarvita. Laminoitu lasi täyttää paremmin kuin hyvin Suomen rakentamismääräyskokoelman vaatimukset, mitä tulee laseihin asumisympäristössä ja tulee merkittävästi edullisemmaksi kuin vastaava karkaistu ja laminoitu lasi. Erityistapauksissa voimme toimittaa karkaistua ja laminoitua lasia, mutta hintaeron lisäksi se pidentää myös toimitusaikoja huomattavasti.

Huolimatta siitä, että karkaistu lasi on vahvempaa ja kestävämpää koskien lasin keskiosaan kohdistuvia iskuja, on se merkittävästi herkempi sivuun kohdistuville iskuille. Tällainen pienempi isku voi saada lasilevyn hajoamaan tuhansiksi pieniksi sirpaleiksi. Mikäli onnstuisi hajottamaan karkaistun ja laminoidun lasin molemmat lasilevyt pieniksi sirpaleiksi, vähentyy lasin kantavuus niin radikaalisti, että vain pieni tönäisy riittäisi irrottamaan lasin.

Pleksilasi

Tavanomainen lasikaiteisiin liittyvä väärinkäsitys on, että lasi materiaalina on vaarallinen, erityisesti lapsille. Mikäli käyttää laminoitua lasia, on viiltohaavojen riski minimaalinen. Se mikä näissä keskuisteluissa tulee usein esille, on toivomus pleksilasin käytöstä eri muodoissa.

Pleksilasi ei ole lasia, vaan muovia. Erotuksena lasiin, on pleksi pehmeämpää, taipuisampaa ja muilla tavoin liikkuvampaa kuin mitä tavallinen lasi on. Koska materiaali on pehmeämpää, on se myös herkempää tietyille vaikutteille ja näin ollen esimerkiksi puhdistus ja pyyhkiminen johtavat usein siihen, että levyt tulevat naarmuisiksi lyhyen ajan sisällä. Näin pinnasta tulee lopulta mattapintainen, sileän lasipinnan sijaan.

Suosittelemme näin ollen aina käytettäväksi oikeaa lasia lasikaiteissa saadakseen pitkäikäisen ja kestävän tuotteen.