Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Aina ilmainen toimitus!
  • Mitat on sovitettu oikeasti!
0 €
sis. alv:n ja toimituskulut
Ostoskorisi on vielä tyhjä!
Klikkaa tuotteita valikossa nähdäksesi valikoimamme
Tarjoamme:
  • Korkeaa laatus
  • Korkeaa saatavuutta
  • Lyhyen tuotantoajan
  • Tuotteita, jotka valmistetaan sinun mittojesi mukaan
  • Täysin maksuton toimitus

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Lasikaide ilman tolppia

Fixpointit


Lattiakiinnikkeet


Alumiinikisko


Yhdistä

Lasikaide ilman tolppia – esteetön näköala

Lasikaiteemme ilman tolppia on hieman ylellisempi vaihtoehto muihin lasikaiteisiimme verrattuna. Kaide antaa ilmavuuden tunteen eikä vie tilaa lattiapinnasta, mitä moni arvostaa.

Asennus pistekiinnitysheloilla tai alumiiniprofiiliin

Meidän tolpattomat kaiteemme voidaan asentaa joko pistekiinnitysheloilla tai lattian päälle sijoitettavan alumiiniprofiilin avulla.
Kaiteeseesi kuuluu myös asennusohjevideo. Video on suunniteltu erityisesti sinun kaidettasi varten ja se näyttää vaiheet, jotka teet asennuksesi aikana.

Suunnittelutyökalu

Suunnittelutyökalumme avulla muokkaat lasikaiteesi haluamiesi mittojen mukaan ja suunnittelet sen useiden valintavaihtoehtojen perusteella. Henkilökohtaisen kaiteen luominen on helppoa. Suunnittelutyökalussa saat sekä piirustukset että 3D-mallin alumiinikaiteestasi/ruostumattomasta teräksestä valmistetusta lasikaiteestasi/tolpattomasta lasikaiteestasi. 3D-mallinnuksemme antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä kaiteesi ennen kuin tilaat sen. Jos tallennat kaiteesi, voit avata sen myöhemmin toisessa tietokoneessa, tabletissa tai kännykässä.

Asentaminen fixpointien, lattiakiinnikkeiden tai alumiinikiskon avulla

Valittavana on kolme erilaista asennustapaa.

  • Fixpointit: Pyöreät pistekiiinnityshelat (Ø 45 mm) kiinnitetään lasiin alustan ulkopuolelta.
  • Lattiakiinnikkeet: Jokainen lasi kiinnitetään kahdella alumiinisella lattiakiinnikkeellä – joko alustan ulkopuolelle tai päälle.
  • Alumiinikisko: Lasi kiinnitetään yksinkertaiseen kiskoon, joko alustan ulkopuolelle tai päälle.

Lasikaide ilman tolppia

Lattiakiinnikkeiden ja kiskon värivalinta

Lattiakiinnikkeet ja alumiinikisko ovat saatavilla standardiväreissämme luonnonvärinen (alumiini), valkoinen, musta tai harmaa rakenteella. Kiskon valitessasi saat sen halutessasi myös maalattuna valitsemallasi RAL-värillä. Ja mikäli valitset alumiinisen ylityspalkin, maalataan sekin samalla värillä.

Lasi

Kaiteen lasi on karkaistua ja laminoitua 12,76 mm turvalasia, jossa on sekä hiotut että kiillotetut reunat, mikä tekee lasista vahvan ja kolhuja kestävän. Laminoidussa lasissa kaksi lasilevyä laminoidaan yhteen muovikalvon avulla. Mikäli lasi rikkoutuu, pysyvät sirpaleet kiinni muovikalvossa ja levy pysyy yhtenäisenä. Kaikki lasikaiteemme täyttävät Suomen rakentamismääräyskokoelman (PDF) mukaiset normit.

Käsijohteella tai ilman käsijohdetta

Jos haluat käsijohteen tolpattomaan kaiteeseen, voit valita alumiinin, puun tai ruostumattoman teräksen. Puiset käsijohteemme ovat Tammea tai Tiikkiä. Käsijohde joko liimataan lasiin (puu & alumiini) tai kiinnitetään kumilistalla (ruostumaton teräs).

Tolpaton kaide on mahdollista tilata myös ilman käsijohdetta. Se voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli kaidetta vasten ei tulla nojaamaan.

Eksklusiivinen

Inspiraatio

Asiakkaidemme kuvia eri ympäristöistä ja eri suunnitteluvalinnoilla

Tekniset tiedot

Tekniset yksityiskohdat

Pintakerros 20 µm kiskossa

Kiskomme on anodisoitu, samalla periaatteella, jota käytetään purjeveneiden mastoissa. Tämä varmistaa sen, että se on erittäin säänkestävä.

Ruostumattomat Fixpointit

Asennukseen alustan ulkopuolelle käytämme ruostumattomia fixpointteja – AISI 316, ulkokäyttöön.

Lattiakiinnikkeet

Alumiiniset tolpat ovat nelikulmaista 50x50 mm alumiiniprofiilia, jonka paksuus on 2,5 mm. Alumiiniprofiilimme on anodisoitu samaa menetelmää käyttäen kuin purjeveneiden mastot. Tämän ansiosta ne ovat erittäin säänkestäviä.

12,76 mm karkaistu ja laminoitu lasi

Kaksi 6 mm:n paksuista lasilevyä liimataan yhteen, ja muovikalvo asetetaan niiden väliin. Jos lasi menee rikki, se pysyy silti yhtenä kappaleena muovikalvon ansiosta. Hiotuilla ja kiillotetuilla reunoilla.

Lasivalinta (väri)

Kaidetta suunnitellessasi valitset myös haluamasi lasityypin. Kirkkaan lasin, harmaasävytetyn lasin tai opaalilasin (lasien välissä näkösuojan tarjoava huurrekalvo).

Alumiininen käsijohdin

U-muotoinen alumiiniprofiili 20x30 mm, kiinnitetään lasin päälle liimalla. Pintakerros 20 µ.

Ruostumaton käsijohde

Ruostumaton käsijohde materiaalia AISI 304 tai 316, riippuen ympäristöstä, johon kaide sijoitetaan. Kiinnitetään lasin päälle kumilistalla. Ø 42,4 mm.

Puinen käsijohde

Käsijohde käsittelemätöntä vaaleaa tammea tai tiikkiä, Ø 45 mm. Kiinnitetään lasiin liimalla.

Kulmat

Mahdollisia kaiteen kulmia varten tilauksen mukana tulee käsijohdin yksityiskohtia, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista. Puinen käsijohde jiirataan itse, jotta varmistettaisiin tarkka sopivuus.

Symmetriset osat

Kun annat mitat tilausjärjestelmässämme, määritä aina reunamitat paikasta, johon asennat kaiteen. Tilausjärjestelmämme tekee sen jälkeen tarvittavat sisennykset. Sitten sovitamme kaiteesi osamitat niin, että kaikki osat molemmilla puolilla ovat yhtä pitkät. Me mukautamme siis kaiteen sinun mittojesi mukaan, eikä päinvastoin.

Säädettävä kaidekorkeus

Tilausjärjestelmässämme valitset kaiteesi korkeuden, 400-1100 mm. Laskettuna lattiasta kaiteen yläreunaan. Suomen lainsäädännön mukaan kaiteen tulee olla vähintään 1000 mm korkea, jos putoamisriski kaiteen sijaintipaikasta on enemmän kuin 3 metriä. Ruotsissa vastaava lukema on 1100 mm.

Millimetrin tarkkuus

Kun annat mittasi, haluamme, että annat ne millimetrin tarkkuudella. Me valmistamme kaiteesi millimetrin tarkkuudella, jotta se sopisi juuri siihen paikkaan, johon haluat sen sijoittaa.

Alustan päälle kiskolla

Kiskot toimitetaan eri pituuksilla, aina 5000 mm asti. Jos pituus on enemmän kuin 5000 mm, toimitamme useampia paloja, jotta kaiteestasi tulisi symmetrinen.

Alustan ulkopuolelle kiskolla

Kiskot toimitetaan eri pituuksilla, aina 5000 mm asti. Jos pituus on enemmän kuin 5000 mm, toimitamme useampia paloja, jotta kaiteestasi tulisi symmetrinen.

Alustan ulkopuolelle fixpointeilla

Ruostumattomat fixpointit, jotka asennetaan ulkopuolelle kannattomalla ruuvilla. Hieman vakaampi kuin alustan päälle asennettuna, eikä vie lattiatilaa.

Ruuvi betonikiinnitykseen Lattiakiinnikeet

Valitessasi betonialustalle kiinnitystavaksi LATTIAKIINNIKKEET, mukana toimitetaan tähän tarkoitukseen sopivat ruuvit. Mikäli valitset kiinnityksen betonialustaan, toimituksen mukana tulee ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvit on valmistettu karkaistusta teräksestä, jossa on Corrseal-käsittely ulkotiloja varten – korroosioluokka C4. 
Hyväksytty seuraaville perusmateriaaleille: Perusbetoni - Korkealujuusbetoni - Ontelolaatta
. Sopii myös: Massiivitiili - Reikätiili - Massiivikalkkisementtitiili – Luonnonkivi.

Ruuvi betonikiinnitykseen Alustan Kiskolla

Jos valitset kiinnityksen betonialustaan, mukana tulee ruuvit siihen tarkoitukseen. Turvallisuuslaajennin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ulkokäyttöön ja lämpösinkitystä teräksestä sisäkäyttöön. Ruuvi on 100 mm pitkä ja se asennetaan suoraan esiporattuun reikään 6 mm kuusiokoloavaimella, joka tulee tietenkin tilauksesi mukana. Hyväksytty perusmateriaaleille: Raudoitettu betoni, betoni, massiivitiili ja kivi.

Käsijohde seinäkiinnityksellä tai ilman

Jos kaide alkaa seinästä, voidaan valita myös käsijohteen kiinnittäminen seinään. Tämä voi antaa vähän vakaamman rakenteen.

Kiinnitys alustan päälle

Jalka kiinnitetään neljällä (4) ruuvilla lattiaan.

Kiinnitys alustan ulkopuolelle

Tolppa kiinnitetään kahdella (2) ruuvilla sivusta, suoraan ankkurointipintaan.

Valittavat asennuskorkeudet

Jos valitset asennuksen alustan ulkopuolelle, sinulla on myös mahdollisuus valita asennuskorkeus. Voit antaa tolpan mennä alaspäin 350 mm tai 250 mm. Jos se vain on mahdollista, kannattaa valita suurempi mitta. Asennuskorkeus saattaa vaikuttaa osien lukumäärään per sivu.

Täydelliset rakennussarjat

Kaikki sisältyy kaiteesi tilaukseen. Lasi mukaan luettuna.

Asennusvideot ja ohjeet

Videot näyttävät eri momentit asennuksesi tueksi. Asennusvinkit ja videot valikoidaan tarkasti erikseen jokaista tilausta varten. Et saa siis yleisiä kuvauksia, vaan kuvauksia, jotka ovat räätälöityjä suoraan juuri sinun tilaukseesi.

Kaikki tarpeellinen tulee tilauksesi mukana

Tilauksesi mukana tulee kaikki, mitä tarvitset asennukseesi. Tolppien, lasien ja käsijohteiden lisäksi tilaukseen sisältyy kaikki ruuvit, poranterät ja meisselien irtokärjet sekä mahdolliset erikoistyökalut. Jos sinulta löytyy ruuvinväännin, metrimitta ja vesivaaka, et oikeastaan tarvitse mitään muuta.

Lasit

Puhdista lasipinnat ikkunoille ja peileille tarkoitetulla puhdistusaineella sekä pehmeällä rievulla. Vaikeammissa tahroissa voidaan käyttää denaturoitua spriitä. Puhdista sen jälkeen uudelleen ikkunoille ja peileille tarkoitetulla puhdistusaineella. Älä käytä aineita, joilla on hankaava vaikutus lasiin.

Alumiiniosat

Alumiinitolpat ja muut alumiiniosat tarvitsevat vain vähän huoltoa osakseen. Jos niihin tulee tahroja, niin useimmiten mieto puhdistusaine, vesi ja pehmeä riepu riittävät. Älä käytä tuotteita hiovilla ominaisuuksilla, happoja tai emäksisiä aineita. Älä käytä tuotteita hiovilla ominaisuuksilla, happoja tai emäksisiä aineita.

Käsijohde ruostumattomasta teräksestä

Koska ruostumaton teräs ei nimestään huolimatta ole resistentti korroosiota vastaa, tulee kaikki ruostumattomasta teräksestä valmistetut osat huoltaa ja puhdistaa 1-3 kertaa vuodessa. Jos kaide on asennettu merenläheiseen ympäristöön, saattaa puhdistusta ja huoltoa tarvita tehdä useammin. Puhdista pinnat haalealla vedellä ja miedolla puhdistusaineella pehmeän rievun avulla.

Puukäsijohde

Jos asennat kaiteen ulos, suosittelemme käsijohteen puhdistamista ja sen jälkeen sen hiomista hienolla hiomapaperilla. Käsittele käsijohde kyllästysaineella, kuten puuöljy tai vastaava, joka sopii vallitseviin olosuhteisiin. Jos asennat kaiteen sisätiloihin, tarvitaan ainoastaan puhdistus ja kevyt hionta. Voit halutessasi käsitellä sen puuöljyllä tai vastaavalla.

Kun kokoat kaidetta, ilmaisee käyttöluokka (A+, A, B tai C), missä kaidetta on sopiva käyttää. Luokat määritellään voimassa olevien rakennusmääräysten ja omien tuotetestiemme perusteella. Käyttöluokan määrittelee kaiteen korkeus, leveys, yksityiskohdat mm. Voit nähdä käyttöluokan suosituksena, joka auttaa sinua valitsemaan oikein.

Luokka A+

A+-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä sekä julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Meidän A+-luokan kaiteemme kestävät vähintään 1 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka A

A-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä. Meidän A-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka B

Pidämme B-luokan kaidetta sopivana käytettäväksi ympäristöissä, joissa korkeusero lattiasta maahan on 0–3 metriä. Meidän B-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka C

C-luokan kaiteet ovat sopivia käytettäväksi maanpinnan tasolla. Jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Opastusvideot

Alla näet otteita joistakin opastusvideoistamme. Tehtyäsi tilauksesi saat linkkejä videoihin, jotka osoittavat, kuinka asennat kaiteen niillä yksityiskohdilla, jotka juuri sinä olet valinnut.