Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Toimitus
  • Aina ilmainen toimitus!
  • Mitat on sovitettu oikeasti!
0 €
sis. alv:n ja toimituskulut
Ostoskorisi on vielä tyhjä!
Klikkaa tuotteita valikossa nähdäksesi valikoimamme
Tarjoamme:
  • Korkeaa laatus
  • Korkeaa saatavuutta
  • Lyhyen tuotantoajan
  • Tuotteita, jotka valmistetaan sinun mittojesi mukaan
  • Täysin maksuton toimitus

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Ruostumaton lasiteräskaide

Yhdistä 

Ruostumaton teräskaide on laadukas

Ruostumattomat teräskaiteemme ovat korkeatasoisia ja omaavat tyylikkään muotoilun. Jos haluat lasilevyjen sijaan saada kaiteeseesi pystytankoja ruostumattomasta teräksestä, voit lukea lisää siitä vaihtoehdosta täältä.

Mikäli ruostumaton teräskaiteesi asennetaan sisätilaan, käytetään teräslaatua AISI 304. Ulkotilaan asennettaessa käytetään teräslaatua AISI 316L tai haponkestävää ruostumatonta terästä.

Ilman käsijohdetta tai käsijohteella

Ruostumattoman teräskaiteen voi tilata ilman käsijohdetta tai käsijohteen kanssa. Materiaalivaihtoehdot käsijohteelle ovat: ruostumaton teräs, tammi tai jatoba. Ilman käsijohteita toimitettavissa kaiteissa lasin yläreuna voi päättyä joko kaidetolppien tasalle tai nousta hieman niiden yläpuolelle.

Lasi

Kaidelasimme on laminoitua 8,76 mm turvalasia. Lasin voi valita joko kirkkaana, opaalisena (huurrepinta) tai harmaan sävyisenä. Laminoitu lasi tarkoittaa, että kaksi lasilevyä on laminoitu yhteen muovikalvon avulla. Mikäli lasi rikkoutuu, pysyvät sirpaleet kuitenkin kiinni muovikalvossa ja levy pysyy yhtenäisenä. Lasin reunat on hiottu ja kiillotettu tehtaalla.

Tason päälle/ulkopuolelle

Ruostumaton teräskaide voidaan asentaa joko tason päälle tai tason ulkopuolelle. Tason päälle asennettaessa tolppa kiinnitetään jalkaan, jonka päälle tulee suojakansi. Tason ulkopuolelle asennettaessa tolpat kiinnitetään tolpankannattimien avulla.

Tuulensuoja

Luodaksesi erityisen suojaisan osan ulkotiloihisi voit valita tuulensuojan valinnaisiin kohtiin kaiteessasi. Tuulensuojan lasipaneelit ovat 80 cm leveitä ja voit valita korkeudeksi 160 tai 180 cm.

Tuulensuoja

Suunnittelutyökalu

Suunnittelutyökalumme avulla muokkaat lasikaiteesi haluamiesi mittojen mukaan ja suunnittelet sen useiden valintavaihtoehtojen perusteella. Henkilökohtaisen kaiteen luominen on helppoa. Suunnittelutyökalussa saat sekä piirustukset että 3D-mallin alumiinikaiteestasi/ruostumattomasta teräksestä valmistetusta lasikaiteestasi/tolpattomasta lasikaiteestasi. 3D-mallinnuksemme antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä kaiteesi ennen kuin tilaat sen. Jos tallennat kaiteesi, voit avata sen myöhemmin toisessa tietokoneessa, tabletissa tai kännykässä.

Suunnittelutyökalua on helppo käyttää tietokoneessa, tabletissa ja matkapuhelimessa

Huolto

On hyvä tietää, että nimestään huolimatta, voi ulkotilaan asennettu ruostumaton teräskaide ruostua, mikäli sitä ei huolla. Jos haluat saada kaiteen, joka tarvitsee vähemmän huoltoa, suosittelemme sen sijaan kaiteitamme alumiinitolpilla: Alu Classic tai Alu Modern. Se kuinka usein kaidetta tulee huoltaa riippuu täysin missä asuu ja minkälaiseen ympäristöön kaide on asennettu. Löydät kaikki hoito-ohjeemme täältä.

Asennus

Ruostumaton teräskaide on myös suhteellisen helppo asentaa. Katso mittapiirroksistamme tietoa miten tolpat tulee asentaa kulmiin ja päätyihin.
Kaiteeseesi kuuluu myös asennusohjevideo. Video on suunniteltu erityisesti sinun kaidettasi varten ja se näyttää vaiheet, jotka teet asennuksesi aikana.

CE-merkitty kaide

CE-merkitsemme alumiinikaiteemme, mikä merkitsee, että se täyttää vaatimuksen eurooppalaisen standardin EN 1090-1 mukaan. Lisätietoja CE-merkinnästä.

 

Vankka

Inspiraatio

Asiakkaidemme kuvia eri ympäristöistä ja eri suunnitteluvalinnoilla

Tekniset tiedot

Tekniset yksityiskohdat

CE-merkityt tolpat

Tolpat on testattu asennuksella puualustan päälle ja sen ulkopuolelle, ja ne selviävät kuormituksesta 1,0 kN/m.

Pyöreät profiilit Ø 42 mm

Tolpat ruostumattomasta teräksestä, pyöreät, 42 mm:n halkaisijalla. AISI 304 sisätiloihin ja AISI 316 ulkotiloihin.

Ruostumaton teräs AISI 304 tai 316

Jos ruostumaton kaiteesi asennetaan sisätiloihin, käytetään ruostumatonta varianttia, jonka nimitys on AISI 304. Jos se taas asennetaan ulkotiloihin, käytämme sen sijaan varianttia AISI 316, haponkestävää ruostumatonta terästä.

Materiaalin paksuus 2 mm

Pyöreät profiilit Ø 42 mm

Käsijohtimet ruostumattomasta teräksestä, pyöreät, 42 mm:n halkaisijalla. AISI 304 sisätiloihin ja AISI 316 ulkotiloihin. Mahdollisia kulmia varten toimitetaan yksityiskohtia. Toimitetaan koko pituuksina 4,4 metriin asti. Pidempiin mittoihin käsijohde toimitetaan useammassa osassa, jotka liitetään toisiinsa tyylipuhtailla putkiliittimillä.

Puinen käsijohde

Pyöreä käsijohde (Ø 43 mm), käsittelemätöntä vaaleaa tammea tai jatobaa – kovaa puuta, joka muistuttaa tiikkiä sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään.

Kulmat

Kaiteen mahdollisissa kulmissa jiirataan käsijohdin itse. Tämän tarkoituksena on varmistaa tarkka sovitus. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun käsijohtimen, jonka kulma on yli 90 astetta, mukana tulee kulmayksityiskohdat.

8,76 mm laminoitu lasi

Kaksi 4 mm:n paksuista lasilevyä liimataan yhteen, ja muovikalvo asetetaan niiden väliin. Jos lasi menee rikki, se pysyy silti yhtenä kappaleena muovikalvon ansiosta. Hiotuilla ja kiillotetuilla reunoilla.

8,76 mm karkaistu laminoitu lasi

Sama rakenne kuin tavallisella laminoidulla lasillamme, mutta kahdella karkaistulla lasilevyllä. Tätä lasia suosittelemme ympäristöihin, joissa kaide saattaa altistua toistuville ulkoisille rasituksille. Hiotuilla ja kiillotetuilla reunoilla.

Lasivalinta (väri)

Kaidetta suunnitellessasi valitset myös haluamasi lasityypin. Kirkkaan lasin, harmaasävytetyn lasin tai opaalilasin (lasien välissä näkösuojan tarjoava huurrekalvo).

Kaidehelat sisätiloissa

Jos kaide asennetaan sisätiloihin, ovat kaidehelat sinkkiä, ruostumatonta terästä olevalla pinnoitteella.

Kaidehelat ulkotiloissa

Jos kaide asennetaan ulkotiloihin, ovat kaidehelat, kuten muukin kaide, haponkestävää ruostumatonta terästä (AISI 316).

Nelikulmaiset tai pyöristetyt

Kun suunnittelet kaidettasi, valitset itse, haluatko neliskulmaiset vai pyöristetyt kaidehelat.

Symmetriset osat

Kun annat mitat tilausjärjestelmässämme, määritä aina reunamitat paikasta, johon asennat kaiteen. Tilausjärjestelmämme tekee sen jälkeen tarvittavat sisennykset. Sitten sovitamme kaiteesi osamitat niin, että kaikki osat molemmilla puolilla ovat yhtä pitkät. Me mukautamme siis kaiteen sinun mittojesi mukaan, eikä päinvastoin.

Säädettävä kaidekorkeus

Tilausjärjestelmässämme valitset kaiteesi korkeuden, 800-1100 mm. Laskettuna lattiasta kaiteen yläreunaan. Suomen lainsäädännön mukaan kaiteen tulee olla vähintään 1000 mm korkea, jos putoamisriski kaiteen sijaintipaikasta on enemmän kuin 3 metriä. Ruotsissa vastaava lukema on 1100 mm.

Millimetrin tarkkuus

Kun annat mittasi, haluamme, että annat ne millimetrin tarkkuudella. Me valmistamme kaiteesi millimetrin tarkkuudella, jotta se sopisi juuri siihen paikkaan, johon haluat sen sijoittaa.

Sovitus vinokattoa vasten

Voit valita kaiteesi sovittamisen mahdollisen alun tai lopun vinokattoa vasten. Tuotamme tässä tapauksessa lasin, jossa on katkaistu kulma mittojesi mukaan.

Kiinnitys alustan päälle

Jalka kiinnitetään neljällä (4) ruuvilla lattiaan.

Kiinnitys alustan ulkopuolelle

Jos valitset asennuksen alustan ulkopuolelle, se tehdään tolppapidikkeillä. Alustan ulkopuolelle sijoittaminen antaa vähän vakaamman rakenteen, eikä vie lattiatilaa. Tolppapidike kiinnitetään ankkurointipintaan.

Käsijohde seinäkiinnityksellä tai ilman

Jos kaide alkaa seinästä, voidaan valita myös käsijohteen kiinnittäminen seinään. Tämä voi antaa vähän vakaamman rakenteen.

Ruuvi päälle päin asennettavaan puukiinnitykseen

Jos olet valinnut kiinnityksen puuperustaan, mukana tulevat ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvi on valmistettu karkaistusta teräksestä CorrSeal-pintakäsittelyllä ulkokäyttöön.  Ruuvissa on jyrsintäura varressa ja toinen kärjessä. Tämä merkitsee erittäin matalaa ruuvaamismomenttia kovempiin puumateriaaleihin sekä minimoi halkeilun.

Ruuvi ulkopuolelle päin asennettavaan puukiinnity

Jos olet valinnut kiinnityksen puuperustaan, mukana tulevat ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvi on valmistettu karkaistusta teräksestä CorrSeal-pintakäsittelyllä ulkokäyttöön.  Ruuvissa on jyrsintäura varressa ja toinen kärjessä. Tämä merkitsee erittäin matalaa ruuvaamismomenttia kovempiin puumateriaaleihin sekä minimoi halkeilun.

Ruuvi päälle betonikiinnitykseen

Mikäli valitset kiinnityksen betonialustaan, toimituksen mukana tulee ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvit on valmistettu karkaistusta teräksestä, jossa on Corrseal-käsittely ulkotiloja varten – korroosioluokka C4. Hyväksytty seuraaville perusmateriaaleille: Perusbetoni - Korkealujuusbetoni - Ontelolaatta
. Sopii myös: Massiivitiili - Reikätiili - Massiivikalkkisementtitiili – Luonnonkivi.

Ruuvi ulkopuolelle betonikiinnitykseen

Mikäli valitset kiinnityksen betonialustaan, toimituksen mukana tulee ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvit on valmistettu karkaistusta teräksestä, jossa on Corrseal-käsittely ulkotiloja varten – korroosioluokka C4. Hyväksytty seuraaville perusmateriaaleille: Perusbetoni - Korkealujuusbetoni - Ontelolaatta
. Sopii myös: Massiivitiili - Reikätiili - Massiivikalkkisementtitiili – Luonnonkivi.

Täydelliset rakennussarjat

Kaikki sisältyy kaiteesi tilaukseen. Lasi mukaan luettuna.

Asennusvideot ja ohjeet

Videot näyttävät eri momentit asennuksesi tueksi. Asennusvinkit ja videot valikoidaan tarkasti erikseen jokaista tilausta varten. Et saa siis yleisiä kuvauksia, vaan kuvauksia, jotka ovat räätälöityjä suoraan juuri sinun tilaukseesi.

Kaikki tarpeellinen tulee tilauksesi mukana

Tilauksesi mukana tulee kaikki, mitä tarvitset asennukseesi. Tolppien, lasien ja käsijohteiden lisäksi tilaukseen sisältyy kaikki ruuvit, poranterät ja meisselien irtokärjet sekä mahdolliset erikoistyökalut. Jos sinulta löytyy ruuvinväännin, metrimitta ja vesivaaka, et oikeastaan tarvitse mitään muuta.

Osat ruostumattomasta teräksestä

Koska ruostumaton teräs ei nimestään huolimatta ole resistentti korroosiota vastaa, tulee kaikki ruostumattomasta teräksestä valmistetut osat huoltaa ja puhdistaa 1-3 kertaa vuodessa. Jos kaide on asennettu merenläheiseen ympäristöön, saattaa puhdistusta ja huoltoa tarvita tehdä useammin. Puhdista pinnat haalealla vedellä ja miedolla puhdistusaineella pehmeän rievun avulla.

Lasit

Puhdista lasipinnat ikkunoille ja peileille tarkoitetulla puhdistusaineella sekä pehmeällä rievulla. Vaikeammissa tahroissa voidaan käyttää denaturoitua spriitä. Puhdista sen jälkeen uudelleen ikkunoille ja peileille tarkoitetulla puhdistusaineella. Älä käytä aineita, joilla on hankaava vaikutus lasiin.

Puukäsijohde

Jos asennat kaiteen ulos, suosittelemme käsijohteen puhdistamista ja sen jälkeen sen hiomista hienolla hiomapaperilla. Käsittele käsijohde kyllästysaineella, kuten puuöljy tai vastaava, joka sopii vallitseviin olosuhteisiin. Jos asennat kaiteen sisätiloihin, tarvitaan ainoastaan puhdistus ja kevyt hionta. Voit halutessasi käsitellä sen puuöljyllä tai vastaavalla.

Kun kokoat kaidetta, ilmaisee käyttöluokka (A+, A, B tai C), missä kaidetta on sopiva käyttää. Luokat määritellään voimassa olevien rakennusmääräysten ja omien tuotetestiemme perusteella. Käyttöluokan määrittelee kaiteen korkeus, leveys, yksityiskohdat mm. Voit nähdä käyttöluokan suosituksena, joka auttaa sinua valitsemaan oikein.

Luokka A+

A+-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä sekä julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Meidän A+-luokan kaiteemme kestävät vähintään 1 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka A

A-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä. Meidän A-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka B

Pidämme B-luokan kaidetta sopivana käytettäväksi ympäristöissä, joissa korkeusero lattiasta maahan on 0–3 metriä. Meidän B-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka C

C-luokan kaiteet ovat sopivia käytettäväksi maanpinnan tasolla. Jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Opastusvideot

Alla näet otteita joistakin opastusvideoistamme. Tehtyäsi tilauksesi saat linkkejä videoihin, jotka osoittavat, kuinka asennat kaiteen niillä yksityiskohdilla, jotka juuri sinä olet valinnut. 

Sulje

Valitse toimitusmaa

Ostoskorissa olevien tuotteiden hinnat muuttuvat, jos vaihdat maata.

Toimitus: