Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Toimitus
  • Aina ilmainen toimitus!
  • Mitat on sovitettu oikeasti!
0 €
sis. alv:n ja toimituskulut
Ostoskorisi on vielä tyhjä!
Klikkaa tuotteita valikossa nähdäksesi valikoimamme
Tarjoamme:
  • Korkeaa laatus
  • Korkeaa saatavuutta
  • Lyhyen tuotantoajan
  • Tuotteita, jotka valmistetaan sinun mittojesi mukaan
  • Täysin maksuton toimitus

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Color – Lasikaiteesi haluamallasi värillä

Rajattomat mahdollisuudet

Suunnittele ainutlaatuinen lasikaiteesi haluamallasi värillä. Maalatut tolpat ja värillinen lasi

Haluatko värin sopivan oviisi tai ikkunanpuitteisiisi? Vai haluatko ehkä ainutlaatuisen lasikaiteen, joka antaa huoneelle todella väriä? Haluatko lasikaiteen, jonka värit vastaavat yrityksen värejä? Siinä tapauksessa on Alu Color oikea valinta sinulle!

Tarjoamme harvinaisen tilaisuuden luoda niinkin monimutkainen tuote täysin sinun erityisten esteettisten vaatimustesi mukaan.

Värit luovat kokonaisuuden

Kaikkihan me haemme kokonaistunnetta, kun sisustamme ja rakennamme. Tapettien tulee sopia yhteen tyynyjen kanssa, tyynyjen tulee sopia yhteen taulun kanssa ja kehysten tulee noudattaa nykyaikaista tyyliä. Alu Colorin avulla sinulla on mahdollisuus saada myös yhteensopiva lasikaide, huoneen jakaja, joka laskee valoa lävitseen ja säilyttää avoimen tunnelman.

Vaihtelumahdollisuudet väreissä ja muodoissa

Asennusta ja muotoilua koskevien perustavien valintojen lisäksi Alu Color tarjoaa mahdollisuuden luoda yksilöllisen lasikaiteen. Mahdollisuudet ovat rajattomat ainutlaatuisen suunnitteluohjelmamme avulla.

Värikkäät yhdistelmät

RAL-järjestelmästä voit valita haluamasi värin, laajasta värivalikoimasta, jossa on jokaiselle jotakin. Voit suunnitella koko kaiteen samalla värillä, tai valitse yksi väri tolpille, toinen laseille ja vielä eri väri käsijohtimelle ja lopuksi väri kaidelasiheloille.

Suunnittele ainutlaatuinen lasikaiteesi haluamallasi värillä. Maalatut tolpat ja värillinen lasi

Suunnitteluohjelma, leikittele ratkaisuun

Suunnitteluohjelmamme avulla suunnittelet itse lasikaiteen omien mittojesi mukaan ja muotoilet sen henkilökohtaisen makusi ja tarpeidesi mukaan. Yksilöllisen kaiteen luominen on yksinkertaista. Suunnitteluohjelmassamme saat nähdä sekä piirustukset että 3D-mallin värillisestä lasikaiteestasi. Meidän 3D-generaattorimme antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä kaiteesi ennen kuin tilaat sen.

Suunnittele kaiteesi nyt!

Huoltovapaa

Jos valitset alumiinisen käsijohtimen tai kaiteen ilman käsijohdinta, tulee kaiteesta käytännöllisesti katsoen huoltovapaa. Muuta huoltoa ei tarvita kuin lasin putsaaminen ja mahdollisesti tolppien pyyhkiminen silloin tällöin. Se vastaa suunnilleen normaalia talon ikkunoiden hoitoa. Löydät kaikki hoito-ohjeemme täältä.

Helppo asentaa

Olemme yrittäneet keskittyä paljon siihen, että kaide olisi helppo asentaa. Kaikki ruuvit ja muut kiinnikkeet tulevat mukana. Mittausmallimme määrittävät, kuinka tolppa sijoitetaan suhteessa annettuihin mittoihin.

Kaiteeseesi kuuluu myös asennusohjevideo. Video on suunniteltu erityisesti sinun kaidettasi varten ja se näyttää vaiheet, jotka teet asennuksesi aikana.

Turvallinen lasi ja laatuvarmistetut rakenteet

Alu Color on pääasiassa tuote, jolla on ainutlaatuiset esteettiset ja muotoilulliset ominaisuudet. Tästä huolimatta lasikaide on tuote, jolla on korkeat vaatimukset mitä tulee turvallisuuteen ja toiminnallisuuteen. Noudatamme Ruotsin Boverket:in vaatimuksia ja toimitamme aina kaiteemme laminoidulla turvalasilla. Toistuvien ulkoisten rasitusten yhteydessä suosittelemme karkaistua ja laminoitua lasia.

CE-merkitty kaide

CE-merkitsemme alumiinikaiteemme, mikä merkitsee, että se täyttää vaatimuksen eurooppalaisen standardin EN 1090-1 mukaan. Lisätietoja CE-merkinnästä.

Värikäs

Inspiraatio

Asiakkaidemme kuvia eri ympäristöistä ja eri suunnitteluvalinnoilla

Tekniset tiedot

Tarvittavaa tietoa AluColor:ista

Eri värisävyt lasin eri puolilla

Valitsemasi RAL-väri sovitetaan lasintoimittajan värikoodiin. Koska väri saadaan yhdistämällä jopa neljä muovikalvoa eri perusväreissä, saatetaan lasien väri kokea hieman erilaisena riippuen siitä, kummalta puolelta niitä katsotaan. Sen vuoksi merkitsemme lasit sen mukaan mitkä puolet ovat samanlaisia. Asenna merkityt sivut samaan suuntaan.

Värivalinta vaikuttaa läpinäkyvyyteen

Lasin läpinäkyvyyteen vaikuttaa se, minkä värin valitset. Vaaleampi RAL-väri tekee lasista enemmän läpinäkyvän kuin tumma väri.
Poikkeuksena on valkoinen RAL-väri, jolloin lasissa on “huurrettu” kalvo.

Sama väri jokaisessa yksityiskohdassa

Lakkaamme kaikki osat tilaamissasi väreissä. Jotkut osat ovat muovia, eikä niitä lakata samalla tavoin kuin alumiiniosia. Tästä syystä ne saatetaan joissakin tapauksissa kokea joko hieman enemmän mattapintaisina tai kiiltävämpinä.

Tekniset yksityiskohdat

Tolpat

Tolpat pulverimaalataan valitsemallasi RAL-värillä. Ota huomioon, että värieroja saattaa esiintyä näytössä näkyvän kuvan ja todellisen värin välillä.

Kaidelasihelat

Kaidelasihelat pulverimaalataan valitsemallasi RAL-värillä. Ota huomioon, että värieroja saattaa esiintyä näytössä näkyvän kuvan ja todellisen värin välillä.

Lasi

Valitsemasi RAL-värin perusteella suunnitellaan lasille väri, joka on niin lähellä valittua RAL-väriä kuin mahdollista. Muovikalvojen yhdistelmä luo valitsemasi värin. Arvot perustuvat läpinäkyvyyteen ja 10 asteen katselukulmaan valolähteellä D65. Koettu väri saattaa vaihdella.

Käsijohdin

Käsijohtimet pulverimaalataan valitsemallasi RAL-värillä. Ota huomioon, että värieroja saattaa esiintyä näytössä näkyvän kuvan ja todellisen värin välillä.

CE-merkityt tolpat

Tolpat on testattu asennuksella puualustan päälle ja sen ulkopuolelle, ja ne selviävät kuormituksesta 1,0 kN/m.

Neliskulmaiset 50x50 mm

Alumiiniset tolpat ja käsijohtimet ovat neliskulmaista alumiiniprofiilia 50x50 mm.

Pintakerros 20 µ

Alumiiniprofiilimme ovat anodisoituja, samalla periaatteella, jota käytetään purjeveneiden mastoissa. Tämä varmistaa sen, että ne ovat erittäin säänkestäviä. Tämän pintakerroksen päälle pulverimaalaamme sitten sinun värilläsi.

Materiaalin paksuus 2,5 mm

Neliskulmaiset 50x50 mm

Alumiiniset tolpat ja käsijohteet ovat neliskulmaista alumiiniprofiilia 50x50 mm.

Pintakerros 20 µ

Alumiiniprofiilimme ovat anodisoituja, samalla periaatteella, jota käytetään purjeveneiden mastoissa. Tämä varmistaa sen, että ne ovat erittäin säänkestäviä. Tämän pintakerroksen päälle pulverimaalaamme sitten sinun värilläsi.

Puukäsijohdin

Profiloitu käsijohdin, käsittelemätöntä vaaleaa tammea tai jatobaa – kovaa puuta, joka muistuttaa tiikkiä sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään.

Kulmat

Kaiteen mahdollisissa kulmissa jiirataan käsijohde itse. Tämän tarkoituksena on varmistaa tarkka sovitus. Sekä puu että alumiini voidaan sahata tavallisella sahalla/jiirisahalla. Jos valitaan alumiininen käsijohdin ja kulma on 90 astetta, ei sahausta tarvita.

8,76-9,52 mm laminoitu lasi

Kaksi 4 mm lasilevyä, muovikalvo välissä. Jos lasi rikkoutuu, se pysyy kuitenkin yhtenäisenä muovikalvon ansiosta. Hiotuilla ja kiillotetuilla reunoilla. Lasin paksuus riippuu siitä, kuinka monta muovikalvoa tarvitaan luomaan haluamasi väri.

8,76-9,52 mm karkaistu laminoitu lasi

Sama rakenne kuin tavallisessa laminoidussa lasissamme, mutta kahdella karkaistulla lasilevyllä. Tätä lasia suositellaan ympäristöihin, joissa kaide saattaa altistua toistuville ulkoisille rasituksille. Hiotuilla ja kiillotetuilla reunoilla. Lasin paksuus riippuu siitä, kuinka monta muovikalvoa tarvitaan luomaan haluamasi väri.

Neliskulmaiset tai pyöristetyt

Kun suunnittelet kaidettasi, valitset itse, haluatko neliskulmaiset vai pyöristetyt kaidehelat.

Maalatut alumiiniosat

Alumiinitolpat ja muut alumiiniosat tarvitsevat vain vähän huoltoa osakseen. Jos niihin tulee tahroja, useimmiten mieto puhdistusaine, vesi ja pehmeä riepu riittävät. Älä käytä tuotteita hiovilla ominaisuuksilla, happoja tai alkalisia aineita. Vältä kovia iskuja terävillä esineillä, sillä maali voi vahingoittua, jolloin kosteus saattaa tunkeutua maalin alle.

Lasit

Puhdista lasipinnat ikkunoille ja peileille tarkoitetulla puhdistusaineella sekä pehmeällä rievulla. Vaikeammissa tahroissa voidaan käyttää denaturoitua spriitä. Puhdista sen jälkeen uudelleen ikkunoille ja peileille tarkoitetulla puhdistusaineella. Älä käytä aineita, joilla on hankaava vaikutus lasiin.

Puukäsijohde

Jos asennat kaiteen ulos, suosittelemme käsijohteen puhdistamista ja sen jälkeen sen hiomista hienolla hiomapaperilla. Käsittele käsijohde kyllästysaineella, kuten puuöljy tai vastaava, joka sopii vallitseviin olosuhteisiin. Jos asennat kaiteen sisätiloihin, tarvitaan ainoastaan puhdistus ja kevyt hionta. Voit halutessasi käsitellä sen puuöljyllä tai vastaavalla.

Symmetriset osat

Kun annat mitat tilausjärjestelmässämme, määritä aina reunamitat paikasta, johon asennat kaiteen. Tilausjärjestelmämme tekee sen jälkeen tarvittavat sisennykset. Sitten sovitamme kaiteesi osamitat niin, että kaikki osat molemmilla puolilla ovat yhtä pitkät. Me mukautamme siis kaiteen sinun mittojesi mukaan, eikä päinvastoin.

Säädettävä kaidekorkeus

Tilausjärjestelmässämme valitset kaiteesi korkeuden, 800-1100 mm. Laskettuna lattiasta kaiteen yläreunaan. Suomen lainsäädännön mukaan kaiteen tulee olla vähintään 1000 mm korkea, jos putoamisriski kaiteen sijaintipaikasta on enemmän kuin 3 metriä. Ruotsissa vastaava lukema on 1100 mm.

Millimetrin tarkkuus

Kun annat mittasi, haluamme, että annat ne millimetrin tarkkuudella. Me valmistamme kaiteesi millimetrin tarkkuudella, jotta se sopisi juuri siihen paikkaan, johon haluat sen sijoittaa.

Täydelliset rakennussarjat

Kaikki sisältyy kaiteesi tilaukseen. Lasi mukaan luettuna.

Asennusvideot ja ohjeet

Videot näyttävät eri momentit asennuksesi tueksi. Asennusvinkit ja videot valikoidaan tarkasti erikseen jokaista tilausta varten. Et saa siis yleisiä kuvauksia, vaan kuvauksia, jotka ovat räätälöityjä suoraan juuri sinun tilaukseesi.

Kaikki tarpeellinen tulee tilauksesi mukana

Tilauksesi mukana tulee kaikki, mitä tarvitset asennukseesi. Tolppien, lasien ja käsijohteiden lisäksi tilaukseen sisältyy kaikki ruuvit, poranterät ja meisselien irtokärjet sekä mahdolliset erikoistyökalut. Jos sinulta löytyy ruuvinväännin, metrimitta ja vesivaaka, et oikeastaan tarvitse mitään muuta.

Kiinnitys alustan päälle

Jalka kiinnitetään neljällä (4) ruuvilla lattiaan.

Kiinnitys alustan ulkopuolelle

Tolppa kiinnitetään kahdella (2) ruuvilla sivusta, suoraan ankkurointipintaan.

Valittavat asennuskorkeudet

Jos valitset asennuksen alustan ulkopuolelle, sinulla on myös mahdollisuus valita asennuskorkeus. Voit antaa tolpan mennä alaspäin 350 mm, 250 mm, 195 mm tai 145 mm. Jos se vain on mahdollista, kannattaa valita suurempi mitta. Asennuskorkeus saattaa vaikuttaa osien lukumäärään per sivu.

Käsijohde seinäkiinnityksellä tai ilman

Jos kaide alkaa seinästä, voidaan valita myös käsijohteen kiinnittäminen seinään. Tämä voi antaa vähän vakaamman rakenteen.

Ruuvi puukiinnitykseen

Jos valitset kiinnityksen puualustaan, niin ruuvit tähän tarkoitukseen tulevat mukana. Ruuvi on valmistettu karkaistusta teräksestä CorrSeal-pintakäsittelyllä ulkokäyttöön.  Ruuvissa on jyrsintäura varressa ja toinen kärjessä. Tämä merkitsee erittäin matalaa ruuvaamismomenttia kovempiin puumateriaaleihin sekä minimoi halkeilun.

Ruuvi betonikiinnitykseen

Mikäli valitset kiinnityksen betonialustaan, toimituksen mukana tulee ruuvit tätä tarkoitusta varten. Ruuvit on valmistettu karkaistusta teräksestä, jossa on Corrseal-käsittely ulkotiloja varten – korroosioluokka C4. 
Hyväksytty seuraaville perusmateriaaleille: Perusbetoni - Korkealujuusbetoni - Ontelolaatta
. Sopii myös: Massiivitiili - Reikätiili - Massiivikalkkisementtitiili – Luonnonkivi.

Kun kokoat kaidetta, ilmaisee käyttöluokka (A+, A, B tai C), missä kaidetta on sopiva käyttää. Luokat määritellään voimassa olevien rakennusmääräysten ja omien tuotetestiemme perusteella. Käyttöluokan määrittelee kaiteen korkeus, leveys, yksityiskohdat mm. Voit nähdä käyttöluokan suosituksena, joka auttaa sinua valitsemaan oikein.

Luokka A+

A+-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä sekä julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Meidän A+-luokan kaiteemme kestävät vähintään 1 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka A

A-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä. Meidän A-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka B

Pidämme B-luokan kaidetta sopivana käytettäväksi ympäristöissä, joissa korkeusero lattiasta maahan on 0–3 metriä. Meidän B-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka C

C-luokan kaiteet ovat sopivia käytettäväksi maanpinnan tasolla. Jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Opastusvideot

Alla näet otteita joistakin opastusvideoistamme. Tehtyäsi tilauksesi saat linkkejä videoihin, jotka osoittavat, kuinka asennat kaiteen niillä yksityiskohdilla, jotka juuri sinä olet valinnut. 

Sulje

Valitse toimitusmaa

Ostoskorissa olevien tuotteiden hinnat muuttuvat, jos vaihdat maata.

Toimitus: