Corners not 90 Side definition Num sides definition Num sections definition Inner corner Outer corner BcUk BcA+ BcA BcB BcC rbu_rail_extras-nanoglas rbu_rail_extras-nanometal rbu_rail_height-800 rbu_rail_height-900 rbu_rail_height-1000 rbu_rail_height-1100 rbu_variant-42_glas_handrail rbu_variant-42_glas_no_handrail rbu_variant-42_bars_vertical rbu_glas_options_clamps-kfzn4050r42rrf rbu_glas_options_clamps-kfzn4545r42fkrf rbu_glas_options_type-gll876gr rbu_glas_options_type-gll876gkl rbu_glas_options_type-gll876gop rbu_bars_vertical_options_bar_spacing-tight rbu_bars_vertical_options_bar_spacing-wide rbu_placement-top_foot rbu_placement-side_holder 42_glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof 42_glas_handrail-rbu_rail_start-pole_wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-higher 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_start-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_start-pole_wall_mount 42_bars_vertical-rbu_rail_start-wall_mount rbu_rail_handle-olrf42s rbu_rail_handle-olek42s rbu_rail_handle-olja42s 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_glas_options_height-normal 42_glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-normal rbu_glas_options_clamps-kfrf4050r42r rbu_glas_options_clamps-kfrf4545r42fk
bent-arrow-double-right bent-arrow-left bent-arrow-right

Suunnittele ruostumaton teräskaiteesi

Aloita määrittämällä mittasi! Sen jälkeen näet, kuinka jokainen tekemäsi valinta vaikuttaa hintaan!

Näin teet tilauksen!

Mahdolliset valinnat

Hintasi näkyy, kun olet antanut mitat

Tuotantoaika & kuinka valintasi vaikuttavat hintaan

?

Lasi, Käsijohdin ?

Lasi, Käsijohdin ?

Laminoitu lasi 8,76 mm, kirkas ?

Enemmän vaihtoehtoja


?

Ruostumaton teräs 40x50 mm pyöristetty ?

Asennus alustan päälle jalan kanssa ?

Alustalle?

Pyöreä ruostumaton teräs, 42 mm ?

Erillinen tolppa ?

Erillinen tolppa ?

1000 mm ?

Anslutet ?

?

Sulje

Aputiedot

Tässä näytetään aputietoa, joka liittyy siihen, mitä teet.

Variaatio

Käsijohteella

Mikäli kaidetta kuormitetaan tai käytettään tukena, tulee valita käsijohdin.

Ilman käsijohdetta

Mikäli kaidetta ei kuormiteta ja käytetään tilanjakajana tai suojana, pidetään vaihtoehtoa ilman käsijohdetta parempana.

Lasityyppi

Kaikki lasimme täyttävät Suomen rakennusmääräyskokoelman määrämiä sääntöjä.

Laminoitu lai 8,76mm

Laminoitu lasi koostuu kahdesta lasilevystä, joissa on muovikalvo välissä. Tässä tapauksessa kumpikin levy on 4 mm paksuinen ja kalvo 0,76 mm paksuinen. Laminoidun lasin hyvä puoli on se, että rikkoutuneen lasin sirpaleet pysyvät kalvossa kiinni ja levy pysyy yhtenäisenä.

Laminoitu lasi luokitellaan turvalasiksi, jota käytetään myös esimerkiksi autojen tuulilaseissa.

Kirkas lasi

Kirkkaassa laminoidussa lasissa lasien välissä oleva muovikalvo on kirkas ja näin ollen lasista tulee täysin läpinäkyvä.

Opaalilasi

Opaalilasissa kalvo on valkoiseen taittuva. Tämä tekee lasista sumeamman ja antaa näin ollen paremman näkösuojan. Opaalilasia kutsutaan myös hurrelasiksi.

Harmaa lasi

Harmaassa lasissamme on harmaanväriset lasilevyt, joissa on kirkas muovikalvo välissä. Lasissa on sävytetty pinta, joka antaa myös näkösuojaa.

Lasin korkeus

Kaiteen lasin voi saada eri korkeuksilla. Mitkä korkeudet on mahdollista valita, riippuu siitä mitä valintoja olet tehnyt aikaisemmin.

Normaalikorkeus

Me varaudumme siihen, että lasi tulee olemaan standardikorkuinen. Hyväksymme lasin aloituskorkeudeksi 45 mm lattiasta.

Täyskorkeus

Mikäli on valinnut kaiteen ilman käsijohdetta, on mahdollisuus valita, että antaa lasin nousta 50 mm kaiteen yläpuolelle. Hyväksymme lasin aloituskorkeudeksi 45 mm lattiasta.

Lasikaidehelat

Sinkkiset kaidehelat

Sinkkiset kaidehelamme ovat etupäässä tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa.

Kiinnitys

Kaide voidaan sijoittaa joko ulkopuolelle asennettuna (sivulle) tai alustan päälle jalan kanssa.

Kumpi vaihtoehto tulee valita, on aina tilannekohtainen. Useimmiten molemmat vaihtoehdot toimivat yhtä hyvin.

Alustan ulkopuolelle asennus on jonkin verran vakaampi eikä pienennä alustan pinta-alaa. Alustan päälle asentaminen saattaa olla hieman yksinkertaisempaa. Mikäli kaidetta ei tulla juurikaan kuormittamaan, on valinta makuasia.

Huolimatta kiinnitysvalinnasta, on tärkeää huomioida, että ruuveille joita käytetään asennuksen yhteydessä, tulee olla tukeva alusta.

Asennettaessa ulkopuolelle, löytyy mittaerittely tolpankiinnikkeille mittapiirroksestamme.

Kulma, ei 90 astetta

Jotta kulma, joka ei ole 90 astetta, tulisi tarkaksi, on toimitetuissa tolpissa reikä kaideheloille ainoastaan toisella puolella. Toisen puolen poraat itse mukaantulevien työkalujen ja ohjeiden avulla.

Putoamissuojaus

Lisäturvaa lasillesi silloin, kun kaide asennetaan tuulelle altistuviin paikkoihin tai kun kaiteen sijainnin alapuolella saattaa seistä ihmisiä

Käsijohdin

Tässä valitset minkä materiaalin haluat käsijohteeseesi.

Puukäsijohdin

  • Tammea pidetään parempana sisätiloissa, mutta toimii myös ulkotiloissa.
  • Tiikkiä/Jatobaa/Sipo käytetään etujensa vuoksi enimmäkseen ulkotiloissa.

Tamminen käsijohdin toimitetaan käsittelemättömänä. Sen voi halutessaan öljyä itse.

Alku

Kaide voi alkaa siten, että se on asennettu tolpan varaan tai eri tavoin kiinnitettynä seinään. Sivu 1 on aina alku. Mikäli kaiteessa on vain yksi sivu, ei ole merkitystä onko oikea tai vasen sivu alku.

Kiinnitys seinään

Mikäli valitsee kiinnittää käsijohteen seinään, voi saada hieman vakaamman kaidekokonaisuuden.

Seinään kiinnitys vinokaton yhteydessä

Mikäli kaide päättyy vinokattoa vasten, tulee meidän valmistaa muotoonleikattu lasi, joka seuraa katon linjaa ja asennetaan lasikaideheloilla seinään. Kaiteen viimeisen osion lasilevy tulee sopeuttaa tätä varten. Näin ollen on tärkeää ilmoittaa katon kaltevuuden oikea kulma. Mikäli kaiteessa on vain yksi osio eli yksi lasilevy, ei sitä ole mahdollista valita päättymään vinokattoa vasten.

Antamalla ulkoseinän korkeuden (A) ja vapaakäyntimitan (C), niin laskemme katon kaltevuuden sinun kohteeseen sopivaksi. Mikäli kulman aste on tiedossa, niin riittää, että ilmoittaa tämän sekä ulkoseinän korkeuden mitan (A).

Huomioi, että mikäli muutat kaiken korkeutta tilausprosessin myöhemmässä vaiheessa, saattaa se vaikuttaa mahdollisuuteen voida tilata kiinnitys vinokattoa vasten.

Loppu

Kaide voi päättyä tolpan varaan tai eri tavoin kiinnitettyä seinään. Kaiteen viimeinen sivu (se, jossa on isoin numero) on se sivu, johon kaide loppuu. Mikäli kaiteessa on vain yksi sivu, ei ole merkitystä onko oikea vai vasen sivu loppu.

Kiinnitys seinään

Mikäli valitsee kiinnittää kaiteen seinään, saa kaidekokonaisuudesta jonkin verran vakaamman.

Seinään kiinnitys vinokaton yhteydessä

Mikäli kaide päättyy vinokattoa vasten, tulee meidän valmistaa muotoonleikattu lasi, joka seuraa katon linjaa ja asennetaan lasikaideheloilla seinään. Kaiteen viimeisen osion lasilevy tulee sopeuttaa tätä varten. Näin ollen on tärkeää ilmoittaa katon kaltevuuden oikea kulma. Mikäli kaiteessa on vain yksi osio eli yksi lasilevy, ei sitä ole mahdollista valita päättymään vinokattoa vasten.

Antamalla ulkoseinän korkeuden (A) ja vapaakäyntimitan (C), niin laskemme katon kaltevuuden sinun kohteeseen sopivaksi. Mikäli kulman aste on tiedossa, niin riittää, että ilmoittaa tämän sekä ulkoseinän korkeuden mitan (A).

Huomioi, että mikäli muutat kaiken korkeutta tilausprosessin myöhemmässä vaiheessa, saattaa se vaikuttaa mahdollisuuteen voida tilata kiinnitys vinokattoa vasten.

Kaiteen korkeus

Kaiteen standardikorkeudeksi laskemme 1000 mm. 

Kaiteen korkeudeksi lasketaan etäisyys lattiasta kaiteen yläosaan. Alustan ulkopuolelle asennettaessa voi itse kaiderakenteen korkeus olla korkeampi. 

Maankäyttö- ja rakennuslain säädöksiä kaiteen korkeudesta

Suomen rakentamismääräyskokoelman (PDF) normit määrittävät, että kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500mm ja putoamisen tai harhaanastumisen vaara on olemassa. Mikäli putoamiskorkeus lattiasta lattiaan on alle kolme metriä, tulee kaiteen olla vähintään 900mm korkea. Kun putoamiskorkeus ylittää 700mm, tulee kaiteen suojaavan osan olla myös olla vähintään 700mm. Mikäli putoamiskorkeus ylittää kolme metriä, tulee kaiteen korkeus olla vähintään 1000mm. Kaiteen yläreunan ja suojaavan osan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 200 mm:n mittainen kuutio.

Tarvikkeet

Täydennä tilaustasi jollakin tarvikkeistamme, valitse yksi tai useampi ja lisää tilaukseesi. Tarvikkeita ei tarvita asennukseen.

 
Sulje

Erittely

Ruostumaton teräskaide


- --- €
Hintaan sisältyy alv & toimituskulut

Variaatio:
Lasi, Käsijohdin
Lasityyppi:
Laminoitu lasi 8,76 mm, kirkas
Lasikaidehelat:
Ruostumaton teräs 40x50 mm pyöristetty
Kiinnitys:
Asennus alustan päälle jalan kanssa
Alustalle:
Puu
Käsijohdin:
Pyöreä ruostumaton teräs, 42 mm
Alku:
Erillinen tolppa
Loppu:
Erillinen tolppa
Kaiteen korkeus:
1000 mm
Tarvikkeet:
Ei valittuja tarvikkeita
Ympäristö:
Ulkotila
Sulje

Piirustukset & dokumentti

Tässä näkyy yksi tai kaksi kuvaa siitä, miltä kaiteesi voi näyttää, kun mitat & rakenne on määritetty.

  • PDF-dokumentti näytetään, kun mitat & rakenne on ilmoitettu.
Sulje

Käyttöluokka

Tämä kaide kuuluu Käyttöluokkaan ? tämänhetkisten valintojen perusteella (korkeus, osioiden määrä jne).

Kun olet syöttänyt kaiteen mitat, tulet näkemään voimassa olevan käyttöluokan.

Luokka Tuntematon

Tuntematon käyttöluokka

Käyttöluokka ilmaisee sen, missä kaidetta on sopiva käyttää. Kuvake näyttää, mihin käyttöluokkaan kaide kuuluu ja päivittyy jälkikäteen, kun valitset tyylin ja yksityiskohdat.


Käyttökohteemme

Luokka A+

A+-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä sekä julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Meidän A+-luokan kaiteemme kestävät vähintään 1 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka A

A-luokan kaide täyttää vaatimukset, jotka asetetaan kaiteelle, jos putoamiskorkeus kaiteen sijoituspaikassa on yli 3 metriä lattiatasosta maanpinnalle, ja ne ovat sen vuoksi sopivia käyttää kaikenlaisissa asuinympäristöissä. Meidän A-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka B

B-luokan kaiteet ovat sopivia käytettäväksi ympäristöissä, joissa korkeusero kaiteen sijoituspaikassa lattiasta maahan on 0,5-3 metriä. Meidän B-luokan kaiteemme kestävät vähintään 0,5 kN/m linjakuormituksen, ja jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Luokka C

C-luokan kaiteet ovat sopivia käytettäväksi maanpinnan tasolla. Jos kaiteessa on lasi, niin se on turvalasia, joka ehkäisee henkilövahingot mahdollisten iskujen yhteydessä.

Sulje

Lähetä tarjouksena

Anna tietosi ja me lähetämme tämän tuotteen tarjouksena sinulle sähköpostitse.

Tarjous useammista tuotteista?

Voit saada tarjouksen, joka sisältää useampia tuotteita, laittamalla tuotteet yksitellen ostoskoriin ja sen jälkeen luoda tarjouksesi kassalla!

Sulje

Tallenna tai hae


Anna sähköpostiosoitteesi yllä

Tämän toiminnon avulla voit tallentaa ne mitat ja valinnat, jotka olet antanut, ja hakea ne myöhemmin.

Tiedot voidaan hakea tietokoneesta, tabletista tai matkapuhelimesta.


Lisäämme tuotteesi ostoskärryyn

Pian valmis...

- --- €